JANDARMA GEREKENİ YAPTI!

JANDARMA GEREKENİ YAPTI!

Vatandaş duyarlılık gösterdi, biz gazetede yazdık, jandarma gerekeni yaptı. WhatsApp ihbar hattımıza gelen görüntüleri haberleştirmemizin ardından çevreyi kirletenler yakalanarak cezalandırıldı.

İlklerin Gazetesi Sakarya yine Bilecik'te bir ilke imza attı. Gazetemiz tarafından kurulan WhatsApp ihbar hattına duyarlı bir vatandaşın gönderdiği görüntüleri haberleştirmemizin ardından, başarılarıyla adından söz ettiren jandarma ekipleri harekete geçti. İlimizde huzur ve sükunun sağlanmasında baş rol oynayan jandarma ekipleri, çevreyi kirletenlere de geçit vermedi.  

Jandarma ekipleri, Bozüyük Darıdere Köyü civarında bir kamyondan yol kenarına atılan kağıtlarla ilgili haberimizi dikkate alarak, tahkikat başlattı. Yapılan incelemelerin ardından araca ve şahsa ulaşıldı. Çevreye kirletenlere Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkililerince idari para cezası yazıldı.

WHATSAP İHBAR HATTI ARACILIĞIYLA GAZETEMİZE ULAŞTI

Geçtiğimiz günlerde, duyarlı bir vatandaş tarafından çevreyi kirletenlerin yol kenarına attığı çöpler cep telefonu kamerası ile kayıt altına aldı. Görüntüler, WhatsApp ihbar hattımız aracılığıyla gazetemize ulaştırıldı. Haber merkezimize ulaşan ihbarı değerlendirerek haberleştirmemizin ardından jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

JANDARMA İHBAR OLARAK DEĞERLENDİRDİ

Haberimizin yayınlanmasıyla birlikte hemen harekete geçen jandarma ekipleri aracın peşine düştü. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne olayla ilgili bilgi verilerek koordineli bir çalışma yürütüldü. Plakaya ve şahsa 2872 Sayılı Çevre Kanunu'na göre ceza yazıldı. 

10 GÜN İÇİNDE BERTARAF EDİLMESİ GEREKİYOR

Ayrıca Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri, çevreyi kirleten şahsın döktüğü atıkları 10 gün içerisinde bulunduğu yerden kaldırması gerektiğini, eğer bu süre içerisinde atıklar bertaraf edilmezse bir para cezası daha yazılacağı belirtti.

VALİ BÜYÜKAKIN'DAN JANDARMAYA VE GAZETEMİZE TEŞEKKÜR

Öte yandan, jandarma yetkililerinin konuyla ilgili Vali Tahir Büyükakın'a bilgi verdikleri öğrenildi. Vali Büyükakın'ın vatandaşın ihbarına kulak vermesinden dolayı gazetemize ve talimat beklemeksizin harekete geçtikleri için jandarma ekiplerine teşekkür ettiği ifade edildi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2596 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.