KADIN MUHTARLAR BİLECİK'İ GEZDİ

KADIN MUHTARLAR BİLECİK'İ GEZDİ

Bilecik Valiliği ev sahipliğinde Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyesi 75 kadın muhtar Bilecik'te tarihi ve turistlik mekanları ziyaret etti. 

İl Mahalli İdareler Müdürü Hakkı Elmas ve Muhtarlar Derneği Başkanı İlhami Çınar ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan kadın muhtarlar, ilk olarak Şeyh Edebali Türbesi yerleşkesinde bulunan Osmanlı Padişahları Tarih Şeridinde incelemede bulundu. 

1-592.jpg

Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden kadın muhtarlar, daha sonra tarihi saat kulesini ve Sultaneli Osmanlı Sokağını gezdi. Burada Belediye Başkanı Nihat Can ile bir araya gelerek, bir süre sohbet etti. 

Osmaneli ilçesinde Kaymakam Naif Yavuz ve Belediye Başkanı Münür Şahin tarafından karşılanan kadın muhtarlar, burada İçmeler tesislerini, Osmaneli konakları, tarihi Rüstem Paşa camisini ve Aya Yorgi Kilisesini gezdi.  

2-598.jpg

Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Şeyh Edebali Kültür Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, kadın muhtarları Bilecik'te ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Muhtarlar gününüzü kutluyorum. Muhtarlar, taşrada veya en ücra köşedeki vatandaşa ulaşmamamızda bizlerin eli kollarıdır. Buralara yapılan hizmetlerde muhtarlarımızın katkıları vardır. Bilecik'e son yıllarda önemli hizmetler yapıldı. Bilecik küçük ama yüreği büyüktür. Buradan ayrıldıktan sonra gittiğiniz yerlerde Bilecik'imizi anlatın.'' dedi.           

Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Serpil Erenoğlu da Bilecik'e Osmanlının kuruluşundan itibaren bugüne özel bir şehir olması nedeniyle gezi düzenlediklerini dile getirerek, Bilecik Valiliğinin ev sahipliğinde Bilecik'teki tarihi ve turistlik mekanları ziyaret ettik. Anlamlı ve duygusal anlara şahitlik ettik.'' diye konuştu.

3-461.jpg  

Gezinin ikinci gününde Söğüt ilçesinde kadın muhtarlar, Ertuğrul Gazi Türbesi ziyaretinde, Alp kıyafetleriyle "saygı nöbeti" tutan askerlerin seremoniyle gerçekleştirdiği nöbet değişimini izledi.

Daha sonra Hamidiye Kulliyesi, Kuyulu Mescit ve Dursun Fakıh Türbesini ziyaret eden kadın muhtarlar, Pazaryeri ilçesinde "Toprağın sanata dönüştüğü yer" olarak nitelendirilen Kınık köyünde tezgahlarda çömlek yaptı.   

Ayrıca kadın muhtarlar, Bozüyük ilçesinde ''Şehir Müzesi'' ve İkinci İnönü Savaşı'nın yapıldığı ''Metristepe Anıtı''nı gezdi.

4-190.jpg


 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1703 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.