KAMU-SEN BÜTÇEYİ ELEŞTİRDİ!

KAMU-SEN BÜTÇEYİ ELEŞTİRDİ!

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcilği, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2020 yılı merkezi yönetim bütçe tasarısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu bütçe memurun bütçesi değil” dedi.

İl Başkan Yardımcısı Ahmet Cansız beraberindeki sendikalılar ile birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı basın açıklamasında, bütçe tasarısını beğenmediklerini dile getirdi. Tasarının komisyondan geçmesi halinde başta kamu çalışanları olmak üzere 2020 yılının vatandaşlar için çok zor geçeceğini ifade eden Ahmet Cansız, “Komisyon bu tasarıyı onaylarsa memurun idam fermanını imzalamış olacak” ifadelerini kullandı. 

kamu-sen-butceyi-elestrdi2.jpg

Ahmet Cansız, basın açıklamasının devamında, bütçeye ilişkin eleştiriler getirerek şöyle devam etti:

“Külfeti sürekli birileri yüklenirken sefayı başkalarının sürdüğü bir yerde huzur olur mu?

Bütçe, nimet külfet dengesi kurmak içindir. Bütçe, zenginden alıp dar gelirliye vermek içindir. Bütçe, millet için, vatandaş içindir. Bizde ise memur bütçe için çalışıyor; bütçe, çalışandan alıp kimseye vermemek için kullanılıyor. Bu bütçe ile vatandaşlarımızdan toplanan vergilerin artırıldığı, sağlık harcamalarında katılım paylarının, ilaç bedellerinin ve tedavi giderlerinin büyük bölümünün vatandaşlarımızın cebinden çıkacağı, memur ve emeklinin yoksulluğa mahkûm edileceği, yaşamın biraz daha zorlaşacağı bir yıla daha başlayacağız. 

kamu-sen-butceyi-elestrdi3.jpg

Bu durumu Türkiye Kamu-Sen olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bütçeye karşı olduğumuzu, bu bütçede memur olmadığını, bu bütçenin de memurun bütçesi olmadığını her yerde dile getiriyoruz. 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülüyor. Eğer Tasarı, bu hali ile Komisyondan geçerse bir daha değiştirilmesi mümkün değil. Eğer Komisyon Tasarıyı bu hali ile onaylarsa memurun idam fermanını imzalamış olacak. Bu nedenle Tasarıya memur maaşlarına ilişkin bir düzeltme eklenmek zorundadır. Ardından da bir memur paketi hazırlanarak sözleşmeli personele kadro başta olmak üzere, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, mülakatın kaldırılması, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetliler gibi konular acilen çözülmelidir.  

kamu-sen-butceyi-elestrdi4.jpg

Biz, bu konuda hazırladığımız mektuplarımızı, ülkemizin her köşesinden sayın Cumhurbaşkanına, Cumhurbaşkanı Yardımcısına, siyasi partilerimizin grup başkanvekillerine ulaştıracak ve bir çözüm üretilmesini isteyeceğiz.   

Kamu çalışanlarından yana olmayan politikaların bir uzantısı olan 2020 yılı bütçesi, bu haliyle memurun bütçesi olmaktan çıkmış, sinekten yağ çıkarma bütçesi olmuştur. 2020 yılı bütçesi, memur ve emeklinin kurban edildiği bütçe değil, memurun bütçesi olsun diyoruz” şeklinde konuştu. 

mersu-haber-ici-reklam-004.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2520 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum