KAMULAŞTIRMA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

KAMULAŞTIRMA İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Bozüyük'te, hastane alanının kamulaştırılması için düğmeye basıldı.

Bozüyük Belediye Meclisi Haziran ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 

8 gündem maddesi ile yapılan toplantıda meclis gündemine Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve CHP grubunca ek önergeler verildi.

 Başkan Bakıcı tarafından verilen ek önerge ile hastane yerinin kamulaştırılması için İller Bankasından kredi alınması konusunda meclisten Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya yetki istendi.

Yapılan oylama sonunda oy birliği ile Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya oy birliği ile yetki verildi.

kamulastirma2.jpg

Başkan Bakıcı konuşmasında, hastanenin tek çatı altında birleşmesi gerektiğinin önemine değindi. Başkan Bakıcı, “Eğer biz bu konular ile uğraşmaz ve yapılmak istenen bu yatırıma destek vermezsek bu hastanenin yapılması ne kadar sürer bunu oturup düşünmemiz gerekiyor. Belki vereceğimiz miktar kamulaştırma metrekare fiyatının onları memnun edemeyeceğini defaten dile getirdim. Biz vatandaşlarımızın da bu konuda sağduyulu davranmalarını istiyoruz. Bu çalışmayı hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Vatandaşlarımızla geçtiğimiz günlerde kamulaştırma bedellerinin kendilerine ödenmesi konusunda bir toplantı yaptık ve bilgi aktardık. Meclisimizden alacağımız karar ile toplamda 40 bin metrekarenin üzerinde ki hastane alanının kamulaştırmasını bizler yapıyoruz. Hükümetimiz hastanenin yatırım programına alındığı konusunda bizleri bilgilendirdi. Biz kamulaştırmayı gerçekleştirerek tapuyu götürdüğümüz takdirde buraya 250 yataklı bir hastane yapılacak. Bizim mecliste alacağımız kamulaştırma kararı ile birlikte kamulaştırma işlemlerinin tamamlanması ile bu alana yeni bir hastane yapılması söz konusu olacaktır” dedi. 

Yapılan oylama sonrasında hastane yerinin kamulaştırılması için İller Bankasından kredi alınması konusunda Belediye Başkanı Fatih Bakıcı’ya oy birliği ile yetki verildi.

 

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 2724 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum