KAMUOYUNDAN NEYİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR?

KAMUOYUNDAN NEYİ GİZLEMEYE ÇALIŞIYOR?

Bozüyük’te göreve geldiği günden bugüne kadar devletin temsil edildiği Kaymakamlık makamında gerçekleştirilen hiçbir ziyaret ve toplantıda basını bulunduğu ortamda istemeyen Kaymakam Köksal Şakalar, muhtarlar günü nedeniyle düzenlenen Kaymakamlık ziyaretinde basına yine sansür uyguladı.

Muhtarlar günü nedeniyle Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Terle başkanlığındaki muhtarlar, Kaymakam Köksal Şakalar’ı kaymakamlık toplantı salonunda ziyaret etti. Muhtarların salondaki yerlerini almalarıyla birlikte salona gelen Kaymakam Köksal Şakalar’ın muhtarlara hoş geldiniz dedikten sonra ilk ifadesi “Eğer fotoğraflarınızı aldıysanız basını dışarı alalım” oldu. Muhabirimizin “Kaymakam bey toplantı basına kapalı mı gerçekleştirilecek?” sorusu üzerine “Hayır toplantı basına kapalı değil” ifadesini kullandı. Bunun üzerine muhabirimizin o halde neden toplantıyı basına kapatıyorsunuz?” sorusu üzerine Kaymakam Şakalar'ın “yerimiz yok” şeklindeki cevabı sonrasında muhabirimiz ve belediye basın görevlisi toplantı salonundan kibarca çıkartıldı.

Kamuoyu Kaymakamlık Makamındaki ziyaret ve toplantılarındaki görüşmelerini sürekli olarak basından kapalı bir ortamda gerçekleştirmeye çalışan Kaymakam Köksal Şakalar’ın bu tutumuna anlam veremezken kamuoyundan neyi gizlemeye çalıştığını anlamaya çalışıyor.

Kaymakam Köksal Şakalar’ın icraatları bunlarla da sınırlı kalmıyor. Geçtiğimiz yıl 2015 yılındaki öğretmenler gününde Metristepe Kültür Merkezinde yapılan törende öğretmenlere verilen başarı belgeleriyle ilgili Kaymakam Köksal Şakalar ve dönemin İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş arasında kriz yaşanmıştı. İlçe Milli Eğitim Müdürü okul ve öğretmenler arasında adaletsizlik yapıldığını savunarak ismi okunmasına rağmen sahneye çıkmamış. Kaymakam Köksal Şakalar tarafından sadece bir okul öğretmenlerine verilen belgeler tüm eğitim camiasının tepkisini toplamıştı.

Bilecik’te İl Özel İdaresi tarafından hayata geçirilen “Köylerde çöp toplama projesi” Bozüyük ilçesine bağlı köylerde alt yapısı oluşturulmasına rağmen Kaymakam Köksal Şakalar tarafından başlangıçta uygulanmamış, konteynerlerde biriken çöpler halk sağlığı ve çevreyi tehdit eder duruma gelmişti. Muhtarların şikâyetleri üzerine yaptığımız haberin ardından ancak çöpler toplanılmaya başlanmıştı.

Yine geçtiğimiz günlerde hizmet vereceğiz derken işin takibi yapılmadığı ve muhtarın sesine kulak verilmediğinden Hamidiye Köyü halkı böyle bir dönemde bir hafta susuz bırakılmıştı..

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 7349 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum