KAN BAĞIŞÇILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

KAN BAĞIŞÇILARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından '14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları' günü dolayısıyla program düzenlendi. Programda, kanlarıyla hayat verenlere ödülleri takdim edildi. 

45 kez kan bağışında bulunan Mehmet Yetim isimli vatandaş plaketle ödüllendirilirken, 35 kez bağışta bulunan 5 kişiye altın madalya, 25 kez bağışta bulunan 13 kişiye gümüş madalya ve 10 kez bağışta bulunan 111 kişiye ise bronz madalya verildi. 

1-344.jpg

Türk Kızılayı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen ödül töreni iftar yemeği ile başladı. Ardından Müftü Necati Akkuş tarafından iftar duası yaptırıldı. 

Türk Kızılayı Eskişehir Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Sabri Akaoğlu, törenin açılışında yaptığı konuşmada, kan bağışçılarına teşekkür etti. Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Akaoğlu, Bilecik, Kütahya, Eskişehir ve Afyon'dan oluşan bölgenin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini ifade etti. 

'YILLIK İHTİYACIMIZ 75 BİN ÜNİTE CİVARINDA'

Mustafa Sabri Akaoğlu, bölgedeki kan ihtiyacının yüzde yüze yakınının karşılandığını dile getirerek,"Bağışladığınız kanlarla kurtardığınız onlarca hastanın adına teşekkür etmek istiyorum. Ülkemizin tahmini yıllık ihtiyacı 2,5-3 milyon ünite civarında olduğu düşünülüyor. Kızılay, 2005 yılına kadar kan konusunda yardımcı kurum görevindeyken 2005'ten sonra Kızılay sorumlu kurum haline getirildi. 

2-336.jpg

Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi 4 ilden oluşmakta. Bilecik, Kütayha, Eskişehir ve Afyon olmak üzere. Bu dört ildeki toplam yıllık ihtiyacımız 75 bin ünite civarında. Çok şükür yıllardır yüzde yüze yakınını karşılar durumdayız" dedi. 

4369 ÜNİTE KAN ALINDI

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar'da ilk 6 ayda Bilecik'te 4369 ünite kan alındığını anlatarak, yakalanan oranın ilimiz için çok büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Selami Çınar," Bilecik ilinde bağışçıların artması ile birlikte daha önce yapılmayan madalya törenleri bu sene 3. kez düzenleniyor. Yakın zamanda açmayı planladığımız kan merkeziyle ilgili yardımını esirgemeyen sayın valimiz Süleyman Elban, sayın belediye başkanımız Selim Yağcı ve diğer daire müdürlerimize bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.  

Son olarak konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı ise Kızılay'ın ülkemizde ve ilimizde önemli rol üstlendiğini kaydederek şunları aktardı:

3-250.jpg

"Kan, hayat kurtarır diye yola çıkan Kızılayımız yıllar içerisinde kendisini geliştirerek ülkemizdeki kan ihtiyacını karşılama noktasında ciddi performans sergiliyor. Bilecik'imizde de son yıllarda yapılan güzel çalışmalarla bölgemizin kan ihtiyacının neredeyse yüzde yüzü karşılanır duruma geldi. Bu hususta destek oldukları için bağışçılarımıza teşekkür ederim. Allah razı olsun. Kızılay mensuplarını da tebrik ederim. 

Arzumuz, herkesin kendi kanının kendine yetmesi ama hayatın olağan akışı içerisinde hastalıklar var, kazalar var ve böyle olunca tedbirli olmamız lazım. Bu vesile ile bu yapılan faaliyet son derece kıymetli" şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

4-074.jpg 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2210 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum