KANATLI SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI

KANATLI SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI ELE ALINDI

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde 'Bilecik Kanatlı Et Sektörü ve Geliştirme Önerileri' konulu panel düzenlendi. Panelde, sektörün ilimizdeki durumu, sorunları ve sorunların çözümü noktasında bilgi alışverişinde bulunuldu. 
'Bilecik Kanatlı Et Sektörü ve Geliştirme Önerileri' konulu panel, Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 
Panelin açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Mesut Kaplan, panelin içeriğine ilişkin bilgiler verdi. Kaplan, sektörün ilimizdeki sorunlarının ve çözüm önerilerinin tartışılacağı panelin ardından çıkan sonuçların sektörün paydaşlarına katkı sağlayacağını söyledi. 
Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Metin Kesler ise Bilecik'in sektördeki durumundan bahsederek, katılımcılara teşekkür etti. Dengeli ve sağlıklı beslenmenin insan hayatındaki öneminde dikkat çeken Kesler, bu bağlamda kanatlı et sektörünün insan hayatında büyük önem taşıdığını belirtti. Kesler, sektörün hızla büyüyeceğine işaret etti. 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun Yıldız'da kanatlı et sektörünün ilimizdeki durumuna ilişkin ayrıntılı bir sunum yaptı. Sektörde Bilecik'in önünün  oldukça açık olduğunu ifade eden Müdür Yıldız, Bilecik'in kanatlı sektörünün olmazsa olmazlarından olduğunu kaydetti. 
Yıldız şöyle devam etti:
"Bilecik, kanatlı sektörü için gelecek vaad ediyor. Ülkemiz gerçekten AB standartlarının üzerinde bir kanatlı sektörüne sahip. Ayrıca yatırımcıların ilimizi tercih etmesi için birçok sebep var. İlimizin coğrafi olarak geçiş bölgesinde çok önemli, büyük tüketim yapan şehirlere yakın olmamız bize avantaj sağlıyor. İklim şartlarımız kanatlı sektörüne elverişli. Uygun arazilerimizin bulunması ve kuş gribi gibi önemli hastalıkların hiç görülmemesi Bilecik için önemli avantajlardan" dedi. 
'Bilecik Kanatlı Et Sektörü ve Geliştirme Önerileri' konulu panelin açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa Acur ve Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik'te katıldı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.