KANIMIZ CANIMIZ PROJESİ DEVAM EDİYOR

KANIMIZ CANIMIZ PROJESİ DEVAM EDİYOR

Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yusuf İçen koordinatörlüğünde başlatılan ‘´Kanımız Canımız" projesi kapsamında öğrenciler yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyor.

 

Dursun Fakih İmam Hatip Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Yusuf İçen koordinatörlüğünde başlatılan ‘'Kanımız Canımız" projesi kapsamında öğrenciler yeni bilgiler öğrenmeye devam ediyor.

/resimler/2016-2/26/1706320479779.jpg

Altıncı sınıf öğrencilerinin, kan gruplarının nasıl belirlendiğini öğrenmelerini amaç edinerek başlatılan projede Halk Sağlığı Laboratuvarında öğrencilerden kan alımı yapıldı. Öğrencilerin bu etkinliğine İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Okul Müdürü Halis ÇELİK,  Halk Sağlığı Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Fatma Selvi Karaman'da katıldı.

Kan alımından sonra Halk Sağlığı Laboratuvarı Müdürü Uzm. Dr. Yakup Dülgeroğlu öğrencilere laboratuvarı gezdirerek laboratuvarda bulunan makineleri tanıttı. Öğrencilerin meraklı bakışları arasında laboratuvarın işleyişi ve önemini öğrencilere aktaran Dülgeroğlu daha sonra öğrencilere kan gruplarının nasıl belirlendiğini, öğrencilerden alınan kan numunelerini kullanarak gösterdi.

/resimler/2016-2/26/1706565167679.jpg

Kan alınan öğrencilere hemogram testinin yapıldığı proje, öğrencilerin toplantı odasında kanla ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılması ile sonlandı.

Kurumlar arası iletişim açısından da büyük öneme sahip olan proje; sonuçlarının değerlendirilip broşürler hazırlanması ve ilgili kurumlara dağıtılması ile sona erecek.

/resimler/2016-2/26/1707111418002.jpg

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.