KAPATILAN TEŞKİLATLARLA İLGİLİ NE DEDİ?

KAPATILAN TEŞKİLATLARLA İLGİLİ NE DEDİ?

Söğüt temasları kapsamında Söğüt Belediyesi'ni ziyaret eden Akşener, burada kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Söğüt temasları kapsamında Söğüt Belediyesi'ni ziyaret eden Akşener, burada kurultay sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetemizin kapatılan teşkilatlar arasında Bilecik'in de yer aldığını hatırlatması üzerine konuşan Akşener,"MHP'ye yakıştıramıyorum" dedi. 
Akşener Söğüt Belediyesi ziyaretinde: “Sizler dünün çocukları şimdinin gençlerisiniz. Bütün çocuklarımızın ve milletimizin bayramını kutluyorum. Bugün burada Söğüt’te olmak ayrı bir güzellik. Çünkü Söğüt Osmanlı’nın kalbi. Osmanlı’dan yola çıkarak, Cumhuriyet kuruldu. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak 23 Nisan’ı büyük Atatürk çocuklarımıza armağan etti. Çünkü biliyordu ki bu milletin çocuklarıdır bu bağımsız Türkiye’nin, Cumhuriyetin yaşatılmasını sağlayacak. 
Dolayısıyla öyle bir tevafuk oldu ki hem Söğüt hem Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında burada olmak benim için çok büyük bir mutluluk. Herkesin tek tek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum” dedi.
Basın mensuplarının “Meral Hanım biliyorsunuz bugün resepsiyonlar iptal edildi. Sizin olası bir Başbakanlık durumunuzla kutlamalarla ilgili bir değişiklik olacak mı?” sorusuna Akşener: “Bu konuyla ilgili bir çok tepki alınıyor. Güneydoğu’da bir çatışma var. Her gün şehit haberleriyle sarsılıyoruz. Ama bu tür bayramlar, adı üstünde bayram ama bu ülkenin nasıl kurulduğunu bizlere, siz gençlere hatırlatan bayramlar. Onun için şehitlerimiz için eğlenceyi iptal edebiliriz. Ama bu bayramların önemi, kutlamaları eğlence değil. Netice itibariyle kutlamalarını iptal etmenin doğru olmadığını biliyorum. Doğru olmadığına inanıyorum. Allah bana Başbakanlık nasip ederse Milliyetçi Hareket Partisinin iktidarında elbette ki tüm bayramlarımız yerli yerince, olması gerektiği gibi kutlamalar, anmalar yapılacaktır” dedi.
15 Mayıs süreciyle ilgili soru üzerine Akşener: “Hukuki süreç açık. Genel Merkez yargıtaya gitti. Çağrı heyeti kongre yapılması için bir tarih belirledi. 15 Mayıs’ta olacak. Dolayısıyla 15 Mayıs’ta kongre olacak. Çünkü birinci safhası 12.Sulh Hukuk Mahkemesinin verdiği karar kongrenin yapılacağı buna karşılıkta çağrı heyetinin belirlendiği, tayin edildiği buna karşıda Yargıtay yolunun açık olduğu. Şöyle bir durum var. Biz birinci öncelik tüzük kurultayı yapacağız. Yani o maddenin değiştirilmesine ilişkin bir kurultay bu. Yani o kurultay maddesinin değiştirilmesi yapılacak. Kurultay toplanacak ama kararın ne olduğu hakkında bugünden bir şey söyleyemem. Üst kurul delegemizin kararıdır. Buna da hepimiz saygı duyacağız. Ondan sonra ki adım seçimli Genel Başkanlık kongresi olacak. Bununla ilgili de bütün siyasi partilerde olduğu gibi hukuken bizimde partimizin en üst organı Genel Başkanlık makamının da üstünde olan Büyük Kurultay en üst karar organıdır. Orada da alınan kararlara hepimiz uyacağız” dedi.
Gazetemiz muhabiri Sinan Önce’nin “Kapatılan İl Başkanlıkları ile ilgili neler söylemek istersiniz?” sorusuna Meral Akşener: “Kapatılan İl Başkanlığı meselesini hiç doğru bulmadığımı ve 8 Nisan duruşmasında kazanılan süreçte 13 ili gezdim kapatıldığı için. Görevden alınmalar bile doğru değil ama kapamak hiç ama hiç doğru değil. Çünkü bizim partimiz sadece 12 Eylül’de Cunta zamanında kapatıldı. Şöyle bir eylem bu. Valiliğe yazı yazılıyor, valilik kanalıyla İl Başkanlığına bir yazı geliyor. Prosedürün esası şu İl Başkanlığından anahtarı polis teslim alıyor. Valiliğe götürüyor ve Valilik kapatıyor. Bunun doğru bir şey olmadığını, bize yakışmadığını, MHP’ye yakışmadığını, ülkücü hareketin geleneğine hiç yakışmadığını, Türk Milliyetçilik ve demokrasi ikiz kardeştir diyen bu siyasi geleneğin rahmetli Başbuğumuzda olmak üzere büyüklerimizin ortaya koyduğu bu düstüra hiç yakışmadı. Ülkücü ülkücünün öz kardeşidir diyen rahmetli Başbuğumuzun hepimizin hayatının merkezinde olması gereken bu vasiyetine de hiç yakışmadı. Bugün de ben bir yönüyle bunun için buradayım. Yani il kapatılmasını hiç doğru bulmuyoruz. Buna itirazımız olduğu içinde buradayız” dedi.

 

1-029.jpg

Bu haber toplam 1685 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.