‘KARA DUMAN’A ARSLAN ALÜMİNYUM’DAN AÇIKLAMA

‘KARA DUMAN’A ARSLAN ALÜMİNYUM’DAN AÇIKLAMA

Bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla çekerek WhatsApp ihbar hattımıza gönderdiği bacasından kara dumanlar çıkan fabrikanın Arslan Alüminyum olduğu anlaşıldı. Konuyla ilgili ‘OSB’yi Kara Duman Sardı’ başlıklı haberimize firma tarafından açıklama yapıldı.

Açıklamada, bacadan çıkan kara dumanlarla ilgili olarak filitrasyon bacasında yangın çıktığı, yangının söndürülmesinin akabinde bacaya yeni filtreler takıldığından bahsedildi. Vatandaşın kamerasına yansıyan görüntünün ise yeni filtrelerin test edilmesi esnasında ortaya çıktığı belirtildi.

Arslan Alüminyum tarafından gazetemize yapılan açıklamada şöyle denildi:

22.09.2017 tarihinde gazeteniz internet sitesinde ‘OSB’yi kara duman sardı’ başlığıyla “Bu fabrikalar filtre kullanmıyor mu, zehir mi soluyoruz ne olduğunu bilmiyoruz. Yetkililer durumun farkında mı?” notu ile gelen ihbar üzerine firmamız ismi belirtilmeden gelen fabrikamız fotoğrafı ile haber yapılmıştır.

Biz Arslan Alüminyum olarak çevreye saygı ve çevreyi koruma bilincinde olarak ve yükümlülüklerimizi bilerek, 1. ve 2. Organize sanayinde bulunan üretim tesislerimizde 2007 yılından bu güne kadar her türlü filtrasyon yatırımları yapılmış ve sürekli periyodik bakım ve kontrolleri yapılmakta olup, çevre il müdürlüğü tarafından da periyodik denetimler yapılmaktadır.

Habere konu olan fotoğrafla ilgili fabrikamızda sabah 09.30 sıralarında filtrasyon bacasının iç kısmında lokal yangın çıkmış akabinde yangına firmamız teknik personeli tarafından müdahale edilerek söndürülmüştür. Üretim durdurularak baca içerisinde bulunan filtrasyon sistemi tamir edilmiş, yeni filtreler takılmıştır. Saat 11.15 civarında baca test edilmesi esnasında yayınlanan fotoğraftaki görüntü oluşmuştur.

Konu ile ilgili yangın-arıza ve tamir tespit tutanakları ile mesai saati başlangıcında Çevre İl Müdürlüğüne bildirim yapılacaktır.

Yanlış anlaşılmalara sebep vermemek için kamuoyuna ve ilimize saygımız neticesinde bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.”

 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4427 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum