KARABIYIK, AJANDAYA NOTLARINI DÜŞTÜ

KARABIYIK, AJANDAYA NOTLARINI DÜŞTÜ

Vali Tahir Büyükakın’ın Bilecik’in gelecek vizyonunu belirlemek adına başlattığı ‘Şehir Ajandası’ çalışmalarına notlar düşülmeye başladı. Basın Masası’nın ardından AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, gazetemiz aracılığıyla görüşlerini açıkladı. 

Başkan Karabıyık, gazetemize verdiği röportajda, kentin geleceğine ilişkin düşüncelerini açıklarken, bir konuyu da kamuoyunun tartışmasına açtı.

‘SANAYİDEKİ ÇALIŞMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLMELİ’

Bilecik’i bir sanayi şehri olarak gördüğünü aktaran Karabıyık, sanayide çalışan kesimin çalışma şartlarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Otopark ve trafik probleminin çözümü, sosyal alanların artırılması gibi konuların ajandada mutlaka yer alması gerektiğini ifade eden Karabıyık, “Yatay mimarinin ön plana çıkması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. 

NÜFUS ARTMALI MI, ARTMAMALI MI?

Karabıyık ayrıca ilimiz nüfusunun artıp artmaması noktasında istişareler yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “Nüfusun artmasını mı sağlamalıyız yoksa yavaş bir artışla şehrin huzurunu, yaşanabilir alanlarının artışını mı artırmamız gerekiyor. Bu konular tartışılmalı” ifadelerini kullandı. 

‘BİLECİK ÖNEMLİ BİR HAZİNE’

AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, açıklamasının son bölümünde, Vali Tahir Büyükakın’ın Bilecik’i Türk Dünyası’nın başkenti yapma hayallerine atıfta bulunarak, “Bilecik’te, Türk dünyası, Müslümanların başkenti şeklinde bir senaryo kurulup bu projelerin uygulanması konularını Vali beyle sürekli görüşüyoruz” dedi.

Karabıyık'ın açıklamalarının ayrıntılarını videodan izleyebilirsiniz.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3007 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum