KARAYOLLARI TARİH VERDİ

KARAYOLLARI TARİH VERDİ

İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı ikinci toplantısı Vali Tahir Büyükakın başkanlığında gerçekleşti. İlçe kaymakamları, yatırımcı kuruluşların bölge ve il müdürleri ile belediye başkanlarının katıldığı toplantıda, 2018 yılı yatırımları ve projeler değerlendirildi.

İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu, Yenişehir-Bilecik yolunun son durumuyla ilgili bilgi verdi.

karayollari-tarih-verdi2.jpg

Bölge Müdürü Yazıcıoğlu, Yenişehir yolu kavşağındaki sıkıntıların giderildiğini ifade ederek şöyle konuştu: ‘Yenişehir Bilecik yolu 48,6 km uzunluğunda. Yolun 21 km tamamlandı. 27 km’lik kesim kaldı. Bizim Yenişehir ile Bilecik arasında kalan yolumuz 20 km. Geçen toplantımızda gündeme gelmişti. 2018’de bu yola küçük ödenek durumu vardı ancak sayın valimizin başvurusundan sonra burada 10 km’lik kesimin bölünmüş yol olarak bitirilmesine karar verildi. Bu 10 km’lik bölümdeki çalışmamızın 5 km’si Pelitözü tarafında olacak. 

Bilecik kavşağımızda bir sıkıntımız vardı. Geçen hafta itibariyle en son doğalgazla da bağlantı yapıldı ve hiçbir sorun kalmadı. Şuan top bizde. Burayı biz inşallah Temmuz ayındaki toplantıda oranın güzel fotoğraflarını buradan göstereceğiz. Temmuz koordinasyonunda o kavşağın her şeyini bitirmiş olacağız’ dedi. 

‘GÖLPAZARI-YENİPAZAR YOLUNUN 18 KM’Sİ BU YIL AÇILACAK’

Gölpazarı- Yenipazar yoluyla ilgili de bilgi veren Karayolları Bölge Müdürü Yazıcıoğlu: ‘Burada da baypas olan yerimiz vardı. Sürüm Deresi dediğimiz yer. Yolumuz burada 7 km kısalmış olacak. Buradaki hedefimizi değiştirmedik. 18 km’sini bu sene açıyoruz.’ dedi. 

VALİ BÜYÜKAKIN: ‘KÖYLERE BAĞLANTI YAPMAMIZ GEREKİYOR’

Bu arada Vali Tahir Büyükakın, Gölpazarı- Yenipazar yolundan Kümbet, Esenköy, Türkmen gibi köylere bir bağlantı yapılması gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: ‘Bu yolun alt tarafa bağlantısı olmazsa üstteki yol alttaki insanlara yaşam kolaylığı sağlamayacak. Alttaki köyler nereden gelip gidecek? Bu yolun Yenipazar’a, Eskişehir’e gidene bir faydası var. Ama burada yaşayan insanların yaşam kalitesine katkı sağlamaz. O yüzden buradan bir bağlantı yapmamız gerekiyor. Yoksa bu yolu yapmış olacağız ama insanların yaşamında bir şey değişmeyecek. Siz tepeden göremiyor olabilirsiniz burayı ama sahadaki durum bu’ dedi. 

Vali Büyükakın’ın bu sözlerine karşılık Bölge Müdürü Yazıcıoğlu’da ‘Anlaşıldı sayın valim’ diyerek cevap verdi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 6274 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum