Kardelen dergisi 30 yaşında

Kardelen dergisi 30 yaşında

30 sene önce Bilecik’te okul duvar gazetesi olarak yayın hayatına başlayan Kardelen Dergisinin Temmuz-Eylül 2020 tarihli 105.sayısı çıktı.

30 sene önce Bilecik’te okul duvar gazetesi olarak yayın hayatına başlayan Kardelen Dergisinin Temmuz-Eylül 2020 tarihli 105.sayısı çıktı. Dergi, yeni sayısında “Eğitim” konusunu ele alıyor. Kapakta okuyucuya; “Eğitim, fert ve cemiyet için yarın projesi... Doğumdan ölüme bütün hayatın, zamanın ve mekânın konusu...” sözüyle sesleniyor.

Ali ERDAL, başyazıda “Nasıl bir insan?” sorusuna cevap arıyor.

Bu sayıda İlkay COŞKUN tarafından “Eğitimimizin insan plânı olup olmadığı”na dair 8 eğitimci yazar ile yapılan mülâkat okuyucuları bekliyor.

Ayrıca, Muhsin Hamdi ALKIŞ tarafından “Ayasofya hür artık” ve “Barolar… Muhalif mi, hasım mı?” başlıklı yazılarla gündem konuları Olaylara Bakış’ta değerlendiriliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın “Maarif” yazısı ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, derginin tüm sayıları elektronik ortamda http://katalog.idp.org.tr/dergiler/567/kardelen adresinde ve tüm kapakları www.instagram.com/kardelenkapak adresinde görülebilir. 

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2920 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.