KARDELEN DERGİSİ’NİN 104. SAYISI ÇIKTI

KARDELEN DERGİSİ’NİN 104. SAYISI ÇIKTI

"Fikrin değerini bilenlere..." hitap eden Kardelen dergisinin 104. sayısı çıktı.

Dergi yeni sayısında; “Doğu Türkistan Dâvâmızı” ele alıyor. Kapakta okuyucuya, “Orada, bir vatan var uzaklarda; Gecesi işkence, gündüzü zulüm... Öyle yaşamaktan yeğ gelir ölüm, Orada, bir vatan var uzaklarda.” dizeleriyle sesleniyor.

“Karıncanın Gücü” başlıklı başyazıda Ali Erdal; “Fil karıncayı ezebilir ama karınca onun hortumuna girerse, fil, acz içinde kalır ve çıldırarak ölür” Doğu Türkistan atasözünden yola çıkarak dünyanın her yerinden zalimin hortumuna karınca koyulabileceğini söylüyor.

Dergi editörü yazısında; dünyaya fikrin yön vereceği günlere az kaldığını dile getirirken, site editörü de Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün tüm dünyayı saracak bir felâkete dönüşmemesi duasında bulunuyor.

Bu sayıda yazarımız Ahmet Değirmenci’nin, Doğu Türkistan Milli Meclis Başkanı Seyit Tümtürk ile olan söyleşisi de okuyucularını bekliyor.

Üstad Necip Fazıl’ın "İdeolocya Örgüsü" adlı eserinden “Tek Kelime İle Kurtuluş Yolu” bölümü ile başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya [email protected] adlı e-posta adresinden ulaşılabilir. Ayrıca, derginin tüm sayıları elektronik ortamda http://katalog.idp.org.tr/dergiler/567/kardelen adresinde ve tüm kapakları www.instagram.com/kardelenkapak adresinde görülebilir.

kardelen-dergisi2.jpg

Kaynak:M. Bahadır ORAL

Bu haber toplam 2809 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.