KARDELEN DERGİSİ'NİN 91. SAYISI ÇIKTI

KARDELEN DERGİSİ'NİN 91. SAYISI ÇIKTI

Kardelen dergisi, yeni sayısında (91), Osmanlı Devleti’nin, üzerinde en çok tartışılan padişahı II.Abdülhâmid’i ele alıyor. Dergi kapakta okuyucuya; “Abdülhâmid’i anlamak her şeyi anlamak olacaktır” diye sesleniyor.

Bu sayıda dergi editörü, Abdülhâmid Han’ın ruh köküne bağlılığı ve üstün fikir sayesinde devleti ayakta tuttuğuna değinirken Ulu Hakan’ın Bilecik ve çevresine gösterdiği yakın alâkanın dergi sayfalarında genişçe işlendiğini ifade ediyor. Site editörü yazısında ise derginin bu sayısında Sultan II.Abdülhâmid’i daha iyi tanımaya, anlamaya ve anlatmaya çalışıldığını dile getiriyor. Üstâd Necip Fazıl’ın "Ulu Hakan II. Abdülhâmid Han" adlı kitabının önsözüyle başlayan dergide her zaman olduğu gibi fikir yazılarına, şiirlere ve hikâyelere de yer veriliyor.

Dergide yer alan yazılardan bazıları;

-Ulu Hakan’ı, askerinden öğrendim (Ali ERDAL)

-Abdülhamid Han’dan alacağımız dersler (Muhsin Hamdi ALKIŞ)

-Cennetmekân Hemşehrimiz II.Abdülhâmid (Kadir BAYRAK)

-Bir Derviş Sultan (Mustafa KINIKOĞLU)

-Bir gelinlik kaldı (Ali ERDAL)

-Biz Bilecikliler II.Abdülhamid’in öz hemşehrileriyiz (Mustafa TURAN)

-Zaman ve mekân üstü biricik rejime hasretiz (Mustafa BÜYÜKGÜNER)

-Medya sepeti (Bahadır KAYA)

-Mizah köşesi (Murat YARAMAZ)

Dergi ile ilgili detaylı bilgilere www.kardelendergisi.com adlı internet sitesinden veya kardelen@kardelendergisi.com adlı e-posta adresinden ulaşılabilir. 

 

Kaynak:Nilüfer ERDAL

Bu haber toplam 1667 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
  • esesli / 05 Şubat 2017 13:07

    hala osmanlıcılık mı oynuyorsunuz? bir gün abdülhamid in torunu çıkıp eviniz dükkanınız için burası dedemin malıydı, çıkın defolun derse ne düşüneceksiniz acaba?

    Yanıtla (1) (0)
  • sercan / 05 Şubat 2017 12:30

    hakikii bilecikliii oda bize hakikii hemserimlerim demiştii ama adını bir tane konkların ismine veremdikk yada kültür merkezinee

    Yanıtla (0) (0)
  • ertugrul sancagi / 04 Şubat 2017 16:34

    sultan abdulhamid en buyuk eseri ertugrul muhafiz alayi kurdu sadece bileciklilerden kurulu birlik

    Yanıtla (2) (1)