'KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI GELİYOR'

'KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS CEZASI GELİYOR'

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Uzun, Çek Kanunu'nda yapılacak yeni düzenleme hakkında bilgi verdi. Yapılacak yeni düzenlemenin iş hayatında olumlu karşılanacağını belirten Fevzi Uzun,"Karşılıksız çeke hapis cezası geliyor" dedi. 

Bilecik TSO Başkanı Fevzi Uzun konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Mevcut uygulamada karşılıksız çekte hapis cezasının kaldırılmasının ardından iş hayatında yaşanılan sıkıntılar maalesef çekin itibarını düşürmüş ve karşılıksız çek kullanımını azaltacak yeni tedbirlerin alınması ihtiyacı doğmuştur. 

Çek Kanununda yapılacak yeni düzenleme ile karşılıksız çek kullanımında önce adli bir para cezası verilecek. Verilecek adli para cezası çekin karşılıksız kalan kısmından daha az olamayacak. Çek sahibi çekin karşılıksız kalan kısmını ödemesi halinde ya da adli para cezasını ödemesi durumunda hapse girmekten kurtulacak. Aksi halde ise hapis cezası ile karşılaşılmış olacak. Hapis cezası ertelenmeyecek, ön ödeme kapsamında olmayacak, uzlaştırma kapsamında olmayacak, hükmün açıklanmasının geri bırakılması uygulanmayacak. 

Yapılacak yeni düzenleme ile iş hayatında çek kullanımına olan güvenin tekrar ar-tacağı düşünülmekle birlikte düzenlemeyle beraber bankaların da çek karnelerini verirken daha dikkatli ve temkinli olmalarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Yeni düzenlemenin hayırlara vesile olmasını temenni eder, saygılarımı sunarım” dedi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2747 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.