KAVURMACI ESKİ GÜNLERİNİ YÂD ETTİ

KAVURMACI ESKİ GÜNLERİNİ YÂD ETTİ

Bozüyük Kurtköylüler Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğine katılan Ünlü Hafız Mustafa Kavurmacı, iftar sonrası Bozüyük'teki eski günlerini yâd etti. Henüz okulunu yeni bitirdiği yıllarda imamlık yaptığı Gazozcu Akif Cami'yi ziyaret eden Kavurmacı, Teravih Namazı'nı burada kıldı.

Cami imamı İsmail Dönmez tarafından ilgiyle karşılanan Kavurmacı, burada ilahiler seslendirdi. İlk görev yeri olan Gazozcu Akif Camii'nin kendisinde ayrı bir yeri olduğunu aktaran Kavurmacı, eski arkadaşlarını görmekten oldukça memnun olduğunu söyledi. Kendisine eşlik eden Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'a da teşekkürlerini ileten Kavurmacı duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

1-334.jpg

"Heybeliada'daki talebelik yıllarımın son döneminde köyüm Kurtköy'e ziyarete gelmiştim. Bozüyük'e uğradım, dostlarımı ziyaret ettim. Gazozcu Akif Camii yeni yapılmış, imamı yokmuş. Dostlar bana imamlık teklif etti. Mahallenin ileri gelenlerinden Bekira olarak bilinen namı diğer Köse Bekir beni zamanın Bozüyük Müftüsü'ne götürdü. Müftüye 'Hocam camimizin imamı yok bu evladımız imamlık yapabilir mi?' dedi. Müftü efendi bana Kur'an-ı Kerim okuttu, namazla ilgili soruları oldu. Bekiraya 'Bekir bundan imam olur ama bu kuş bu kafeste durur mu? İşte onu bilemem' ifadesinin kullandı. Ben 1955-57 yılları arasında bu camide imamlık yaptım. Bozüyük'e gelip bu camiye geldiğimde hatıralarım canlanıyor. O zamanki cemaatimden sadece Gazozcu Akif abi hayatta. Cami İmaı kardeşim İsmail Dönmez her gelişimde bana çok ilgi gösteriyor. Kendisine vefakar davranışından dolayı teşekkür ederim" dedi.

2-325.jpg

Kavurmacı ayrıca hafızlığa ilk başladığında beraber okuduğu talebe arkadaşı Eyüp Tospatlı ile de karşılaştı. İki arkadaşın hasret gidermesi cami cemaati tarafından ilgiyle izlendi. Konuşmalarından arkadaşlıklarının 1948'li yıllara dayandığı anlaşıldı.    

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum