KAYI ALPLERİNE BÜYÜK İLGİ!

KAYI ALPLERİNE BÜYÜK İLGİ!

Dünyanın en büyük 5'inci fuarı olarak adlandırılan EMITT 2018 Turizm Fuarında, Osmanlı Devleti’nin kurulduğu topraklar olan Bilecik rüzgarı eserken, Ertuğrul Gazi Türbesinde nöbet tutan Kayı Alpleri fuara damgasını vurdu.

Bilecik Valiliği, Bilecik, Bozüyük, Osmaneli, Vezirhan, Söğüt Belediyeleri, İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve BEBKA (Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı) ortaklığında düzenlenen 22. Uluslarası EMITT 2018 Turizm ve Tanıtım Fuarında açılan Bilecik ve ilçelerine ait stantları büyük ilgi gördü. Dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik fuarda Osmanlı temalı standında, el sanatlarından yöresel ürünlere, tanınmış simalardan, tanıtım faaliyetlerine kadar birçok konuda kendini ön planda hissettirdi.
''İlimiz ve ilçelerimiz ile birlikte dirilişin şehri Bilecik’i tanıttık''
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ile birlikte birçok il ve ilçe belediye başkanı ve yöneticileri ile kurum ve kuruluş temsilcisinin katıldığı fuar hakkında kısa bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:
''Diriliş, kuruluş ve kurtuluş şehri Bilecik ve ilçeleri olarak, el ele gönül gönülle ilimizi fuarda tanıtma imkanı bulduk. İlimiz ve Bozüyük, Söğüt, Osmaneli ilçesi ve Vezirhan beldemizle birlikte ilimizin sahip olduğu değerleri bir kez daha gösterdik. Ben bu anlamda fuara destekleri dolayısıyla başta valimiz Tahir Büyükakın ve belediye başkanı arkadaşlarımıza, BEBKA'mıza ve bütün il ve ilçe belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum. İl, ilçe ve beldelerimiz ile birlikte fuarda dirilişin şehri Bilecik'imizin adını duyurduk'' ifadelerini kullandı. Son zamanlarda yapılan turizm yatırımları ile ön plana çıkan şehrimiz dünyanın en büyük 5. fuarı olarak adlandırılan EMITT Fuarında da yatırımların ve çalışmaların beklentilerini karşılıyor. Bu yıl bir milyon turist ağırlamayı hedef alan Bilecik; gerek inanç turizmi gerek alternatif turizm rotaları gerek gastronomi gerekse etnografik yapısı ile seçkin bir destinasyon haline geldi”
Bilecik ve ilçeleri bütün değerleri ile fuarda yer aldı
Bilecik ve ilçelerinin sahip olduğu güzellik ve değerler ile bulunduğu fuarda ayrıca Bilecik Belediyesi kenttin tescilli ürünlerden yöresel el sanatları hediyelik eşyaları, 700 yıllık Osmanlı Şerbeti ve kabak, nar, ayva lokumları, Bilecik bezi, Kayı Parası, Hologram Tanıtım Filmleri, Bilecik Tanıtım ekipmanları, Alp ve Haymeana kıyafetleri ile yer aldı.
Fuara Kayı Alpleri damga vurdu
Öte yandan, Söğüt Belediyesi tarafından fuara getirilen Ertuğrul Gazi Türbesi’nde nöbet tutan ve asker olan Kayı Alpleri fuara damgasını vurdu. Ellerinde Türk ve Kayı Tamgası bulunan bayraklarla Bilecik standı önünde nöbet tutan Kayı Alpleri davetliler tarafından en çok ilgiliyi çeken oldu. Sık, sık Kayı Alpleri ile fotoğraf çektiren davetliler, stantlardan da Bilecik'e özgü yöresel ürünlerden tatmayı da ihmal etmediler. Bir başka ilgi ise, Bozüyük Belediyesi tarafından Bozüyüklü olan ve Çocuklar Duymasın Dizisi’nin Çaycı Hüseyin karakterini canlandıran Alparslan Özmol olurken, fuar 28 Ocak Pazar gününe kadar İstanbul TÜYAP'ta gelen misafirlerini ağırlamaya devam edecek.

kayi1.jpgkayi4.jpgkayi2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2500 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum