KENDİLİĞİNDEN OLMADI

KENDİLİĞİNDEN OLMADI

1990'larda Bilecik'in eniştesi Alman Tomas Müller, sonra İbrahim Müller oldu. Gazetede sohbet ediyoruz. Ben burada hasta olsam benim devletim buraya uçak gönderir beni buradan alır götürür tedavi ettirir diyordu.

Biz de şaşırıyorduk. O dönemlerde Türkiye de vatandaş kendi ayağıyla gittiği hastanede tedavi olamıyordu. Hadi oldu diyelim SSK'dan ilacını binbir zahmetle alıyordu.

Köprünün altından çok sular geçti. Haberlerde duymuşsunuzdur. Bir vatandaşımız yurt dışına düğüne gidiyor, ayağını kırıyor, tedavisi için Türkiye uçak gönderip vatandaşımızı alıp geliyor tedavisini yapıyor. 

Bizim ülkemizde nereden nereye gelmiş diyorduk. Avrupa, Amerika ayarında sağlık hizmeti vermeye başlamışız diyorduk. Dünyanın başına musallat olan Koronavirüs belası Avrupa ve Amerika'daki sağlık sisteminin görüntüden ibaret olduğunu, deyim yerindeyse foyasını ortaya çıkardı.

Hastalar koridorlarda, hastane bahçelerinde tedavi edilmeye çalışıyor. Solunum cihazı yetmiyor, 65 yaş üstü kişilerden solunum cihazı sökülüp daha genç hastalara takılıyor. Ölülerini kaldırmaya mecalleri yok, buz pateni sahalarını, soğuk hava depolu kamyonları morga çeviriyorlar. Hastalarını tedavi edecek ilaç, vatandaşını koruyacak maske, doktorunun ekipmanını karşılayacak kıyafet bulamıyor.

Bütün bunları göz önüne aldığımızda Türkiye bu ülkelerden birkaç gömlek üstün. Birilerinin karşı çıktığı şehir hastaneleri vatandaşımıza çok güzel hizmetler veriyor. 

Bunun yanında Amerika'ya, İngiltere'ye, İtalya'ya ve pek çok ülkeye yardımda bulunuyor.

Ülkemize bu hizmetleri sunan, bu gururu yaşatan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, ve ilimizde Cumhurbaşkanı'nın emri altında çalışan, ilimiz yöneticilerine teşekkür ediyoruz.

Osmaneli Haber Gazetesi Osmaneli tren garındaki eski vagonların "Uyuşturucu bağımlılarına yatakhane olmuş" başlığı ile verdiği haberin ardından vagonların hemen kaldırılması;

İlimizde Kovid 19 salgın hastalık sebebiyle yaşlıların hizmetinin anında giderilmesi,

Çiftçilerimizin üretimden eksik kalmamaları için Tarım İl Müdürlüklerinin çabası,

Kolluk kuvvetlerinin ilimize giriş çıkışlardaki kibar bir şekilde verdiği hizmetler

ve bu süre zarfında rahatsızlanan vatandaşlarımızın hizmetine anında ambulansların gitmesi ve üstün gayretle çalışan sağlık personelleri.

Bütün bunlar kendiliğinden olmadı. Milliyetçi muhafazakar düşüncenin, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın", "Yaradılanı sev yaradandan ötürü" diyen düşüncenin kadroları ülkemizi bu seviyeye getirdi.

Hoşçakalın.

Bu haber toplam 4259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum