KENDİNİ AK PARTİ’DEN ADAY GÖSTERDİ

KENDİNİ AK PARTİ’DEN ADAY GÖSTERDİ

Partisine ihanet eden ve muhalefetle işbirliği yaparak İl Genel Meclis Başkanlığı’na seçilen Oğuz Sertler, AK Parti İl Başkanlığının partiden ihraç edildiğini açıklamasına, il genel meclis üyesi olduğu Bozüyük İlçe Başkanının partiden atıldığını söylemesine rağmen bugün gerçekleşen denetim komisyonu üye seçiminde AK Parti’den aday oldu. Bu zamana kadar hiçbir il genel meclis başkanı denetim komisyonuna seçilmezken yine muhalefetin desteğini arkasına alan Sertler kura sonucu denetim komisyonu üyesi seçildi. 

1-444.jpg

AK PARTİ’DEN SEÇİLDİ

İl Genel Meclisi’nin yeni yılda gerçekleştirdiği ilk birleşimde yine enteresan olaylar yaşandı. AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık ve Bozüyük İlçe Başkanı Mesut Çetin’in yaptıkları basın açıklamalarıyla partiden ihraç edildiğini duyurduğu Oğuz Sertler, AK Parti grubu adına denetim komisyonuna girdi. 

İHRAÇ EDİLDİ Mİ, EDİLMEDİ Mİ?

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen komisyon seçimlerinde Oğuz Sertler’in isminin AK Parti grubu tarafından önerilmesine anlam verilemezken bu yılki seçimde yaşanan tablo bir kez daha kafaları karıştırdı. AK Parti cephesinin Sertler’i ihraç edip etmediği tartışılır hale geldi. 

İl Genel Meclisi Ocak ayı olağan toplantıları başladı. Bugün gerçekleşen ilk birleşimde Denetim Komisyonu’na üye seçimi yapıldı. Komisyonun 5 kişiden oluşturulmasına oybirliği ile karar verildi. Sandalye dağılımına göre seçilecek 3 AK Parti’li ve 2 MHP’li isim için gruplardan öneriler alındı. AK Parti grubu H. Hüseyin Çelik, Ertuğrul Torun ve Nihal Arslan’ı önerdi. MHP grubu ise Ahmet Eren ve Tevfik Özütürk isimlerini verdi. Bu esnada İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler’de AK Parti’den aday olduğunu açıkladı. 

İKİNCİ TUR YAPILDI

Yapılan ilk tur oylamada tüm adaylar 10’ar oy aldı. Ancak AK Parti’den 4 adayın olması ve bu adaylardan 3’ünü seçmek adına AK Partili adaylar arasında ikinci tur seçimi yapıldı. Bu kapsamda yine tüm adaylara 10 oy çıktı. 

2-447.jpg

SONUCU KURA BELİRLEDİ

AK Parti grubunun denetim komisyonu üyelerini belirlemek adına kura çekimi gerçekleşti. Kura sonucu H. Hüseyin Çelik, Ertuğrul Torun ve Oğuz Sertler denetim komisyonunu AK Parti adına temsil edecek isimler oldu. 

3-336.jpg

SEÇİMLER KİLİTLENİYOR

Kısaca hatırlatmak gerekirse; AK Parti, 20 sandalyeli İl Genel Meclisi’nde Oğuz Sertler ile birlikte 11 sandalyeye sahip. MHP’nin 7 ve CHP’nin 2 üyesi var. Oğuz Sertler’in AK Parti ile değil MHP ve CHP ile birlikte hareket etmesi sonucu AK Parti ve diğerleri şeklinde oluşan tabloda yapılan oylamalarda 10’a 10 şeklinde bir sonuç ortaya çıkıyor. Komisyon seçimi gibi başkanlık makam oyunun iki oy sayılmadığı seçimlerde bu tür kilitlenmeler meydana geliyor. 

İL BAŞKANI İHRAÇ EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan, 2016 yılının Nisan ayında gerçekleşen il genel meclis başkanlığı seçimlerinden sonra AK Parti İl Başkanlığı’nın Mayıs ayı içerisinde yaptığı yazılı basın açıklamasında, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler'in AK Parti'den ihraç edildiği bildirilmişti. 

AK Parti Bilecik İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, “4 nisan tarihinde yapılan il genel meclis başkanlığı seçiminde parti ilke kararlarına uymayarak aday olan ve İl genel meclis başkanı seçilen Oğuz SERTLER disiplin kurulumuz tarafından partimizden ihraç edilmiştir. Kamuoyuna duyurulur” denilmişti. 

Bu durumda Oğuz Sertler nasıl aday oldu?

4-118.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4095 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum