KENT KONSEYİ KURULDU

KENT KONSEYİ KURULDU

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre merkezinde Cuma günü saat 15:00 itibari ile toplanan kent konseyi üyleri açık oylama ile kent konseyini oluşturdu. Kent konseyi başkanlığına Seyfi Özgen seçilirken yürütme kurulu üyeleri ise Ayla Ercan, Serhan Yücel, İsa İpekçioğlu, Hakkı Aynur, Halil Altınay, Didem Meran Aydoğan, İnanç Taşkın, Sedat Bayam, Aydın Avcı'dan oluştu.

kent-konseyi-kuruldu-5.jpg
Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin açılış konuşmasında "Ben buranın gerçekten belediyenin dışında bir şey olmasını istediğim için belediye meclis üyeleri ve belediyede çalışan hiçbir unsuru davet etmedim. Kent konseyini ben çok önemsiyorum bütün dünyada çok önemsiyor bizim ülkemizde biraz az önemseniyor. Ben en iyiyi bilirim ben en iyiyi yaparım diyen otokratik olmayan yapıların hepsi kent konseyini çok önemsiyor ama kent konseyini yasal olarak kurarsınız işletmezsiniz öylelikle yasal zorunluluk gibi gelir geçer. Benim böyle bir derdim yok tam tersi toplumun tüm unsurlarının yönetime katılmasını beni eliştirmesini bana olumlu öneriler getirmelerini benim yanlışlarım varsa göstermelerini istiyorum. Yönetim biçimine insanları katmazsanız dedikodular çoğalır. Benim bildiğin doğruların sağlamasını kent konseyi ile yapabilmem lazım. Bu sebepten kent konseyini çok önemsiyorum." dedi.

kent-konseyi-kuruldu-3.jpg
Başkan Şahin'in konuşmasının ardından divan heyetine Halit Gölcan ,Nesrin Mazlum ve Tennur Tutgun seçildi. Divana başkanlık eden Halit Gölcan kent konseyi yürütme kurulu üyeleri seçimi için liste istedi. Verilen tek liste oylamaya sunuldu. Seçim esnasında söz isteyenler oylamanın oldu bitti şeklinde ilerlediğini ve kendilerine liste için zaman tanınmadığını öne sürdü. Divan başkanı Halit Gölcan oylamadan önce başka listenin olup olmadığını sorduğunu ve başka bir liste için kimsenin girişimde bulunmadığını söyledi.

kent-konseyi-kuruldu4.jpg
Yürütme kurulu üyelerinin seçilmesinin ardından açıklamalarda bulunan Semih Şahin 24 Ekim'de 'Kent Konseyi Hareketleniyor' konulu panele yeterli katılımın yapılmadığını ifade ederek oldu bittiye getirmenin aksine 33 günlük bir sürenin geçtiğine vurgu yaptı. 

kent-konseyi-kuruldu-2.jpg
Uzun süredir bu konseyin işlemediğine değinen Şahin zamanla taşların yerine oturacağını ve çok başarılı bir kent konseyinin oluşacağını inandığını iyi temenni ve dileklerle bu konseyin işler hale gelmesi için ilk adımı attıklarını söyledi.

kent-konseyi-kuruldu1.jpg

Kaynak:M.Bahadır Oral

Bu haber toplam 3602 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum