Kestane hasadında bereket sevinci

Kestane hasadında bereket sevinci

​Orman Genel Müdürlüğünün kararlı ve istikrarlı biyolojik mücadele çalışmaları, Bursa ve Yalova'da kestane üretiminde yüzleri güldürüyor.

​Orman Genel Müdürlüğünün kararlı ve istikrarlı biyolojik mücadele çalışmaları, Bursa ve Yalova'da kestane üretiminde yüzleri güldürüyor.

Bursa ve Yalova'da kestane hasadı, üreticilerin yüzünü güldüren verim artışıyla devam ediyor. 2014 yılından itibaren kestane gal arısının neden olduğu verim kayıplarıyla mücadele eden üreticiler, Orman Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen kararlı biyolojik mücadele çalışmaları sayesinde yeniden umutla hasat yapıyor.

2014 yılından bu yana kestane ağaçlarında verim kaybına yol açan kestane gal arısına karşı sürdürülen biyolojik mücadele çalışmaları, meyve veriminde gözle görülür artış sağladı. Her geçen yıl daha olumlu sonuçlar alınması, bölgedeki kestane üretimine ve üreticilerin geleceğe yönelik beklentileri olumlu yönde değişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.