Kimler İçin Her Şey Daha Güzel Oluyor?

Kimler İçin Her Şey Daha Güzel Oluyor?

Şadi ERDAL - Olaylara Bakış

Geçtiğimiz hafta basında Bilecik Belediyesiyle ilgili “5 YILLIK MALİYETİ 6,5 Milyon TL OLAN 14 ARAÇ 4,5 Milyon TL’YE SATIN ALINDI” başlıklı bir haber yer aldı. Belediye Başkanlığı Destek Hizmetleri Müdürlüğünden kamuoyuna şu açıklama yapıldı “Şeffaf ve anlaşılır belediyecilik hizmeti anlayışı doğrultusunda vatandaşlarımız ve kamuoyunu bilgilendirme adına gerçekleştirdiğimiz hizmetler hakkında bilgi veriyoruz. Bilecik Belediyesi olarak, her alanda vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla 14 adet araç Belediye Başkanlığımız envanterine dahil edildi. Belediye Başkanlığımız tarafından yapılan inceleme ve çalışmalar neticesinde daha fazla maliyetli olan kiralık araç sistemi yerine Belediye Başkanlığı öz malı niteliğini alacak araçlar ile hem belediye çalışanlarımıza hem de vatandaşlarımıza sağlıklı ve güvenli hizmet sunulacak. Daha önce uygulanan ve 5 yıllık kira maliyeti 6.5 milyon TL olan 14 adet araç, 4.5 milyon TL ile karşılığında satın alınarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Alınan 14 adet araç; binek, minibüs, arazi araçları, arazöz, kar küreme başlıklı iş makinesi ve kamyondan oluşmaktadır.”

Sayıştay raporları incelendiğinde Bilecik Belediyesinin kanunlara riayet etmeden araç kiraladığı, yabancı marka kiralaması yasak olmasına rağmen kiralandığı, kasko değerinin yüzde ikisinin üzerinde tekliflerin kabul edilmemesi gerekirken ihalenin sonuçlandırıldığı belirtiliyor.

Sayıştay Raporlarından;

 

Ayrıca araç kiralamayı kazanan firmaların İstanbullu olmaları da dikkatlerden kaçmıyor. Bilindiği gibi kanalizasyon işlerini de yine İstanbul firmaları yapıyor. Haydi Bilecik esnafı “Her şey daha güzel olacak” diyenlerin döneminde güzellik kimler için daha güzel oluyor görün.

 

Bu haber toplam 3315 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum