'KİMSE BULANIK SUDA BALIK AVLAMASIN'

'KİMSE BULANIK SUDA BALIK AVLAMASIN'

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Şubat ayı Meclis toplantısında ilimizde bulunan yüksek katlı binalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Şubat ayı Meclis toplantısında ilimizde bulunan yüksek katlı binalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yağcı, imar kararların kişilere bağlı alınmadığını ifade ederek: 'Dün onlar kaç katlıysa hepsinin arkasındayım bugünde on bir kat diyorsa onun da arkasındayım. Yani kimse bulanık suda balık avlama noktasında olmasın. ' dedi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şubat ayı belediye meclis toplantısında ilimizde yapılan yüksek binalara ilgili açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Ayhan Arslan'ın 'Bilecik'te şuanda görünen yüksek binaların haricinde başlayacak başka binamız var mı?" sorusunu cevaplayan Başkan Yağcı Bilecik'te bu şekilde toplam altı adet binanın bulunduğunu ifade ederek: "Ondört yıldır belediye başkanıyım bu belediye başkanlığının süresi içerisinde üç meclis ile birlikte çalıştım, birçok çalışma arkadaşı ile çalıştım ondört yıllık belediye başkanlığımın ondört saniyesine kadar her şeyinin arkasındayım" diyerek sözlerine başladı.

'60 TANE GELSEYDİ 60 TANESİNE DE VERİRDİM'

O dönem içerisinde altı adet yüksek katlı binanın ruhsat aldığına değinen Başkan Yağcı 'Altı değil altmış adet olsaydı onlara da verirdim' diyerek şöyle konuştu: "Bunlar oy birliğiyle geçirdiğimiz kararlardır. O günkü şartlar içerisinde, o günkü Bilecik'in şartları ve şehirleşmesi içerisinde meclisimizin hep birlikte vermiş olduğu kararlardır. Ayrıca iller bankasının teknik elemanlarının da görüşü olarak şehrimizin arsa durumuna da bakarak dikey yapılaşmanın şehirsel anlamda fayda ettireceği noktasında bir ortak kanaat ile oluşan kararlardır." dedi.

'KİMSE BULANIK SUDA BALIK AVLAMA NOKTASINDA OLMASIN'

İmar kararların kişilere bağlı alınmadığını ifade eden Başkan Yağcı meclise gelen imar konularının imar komisyonuna havale edildikten sonra meclis gündeminde ayrıntılı teknik çalışmalar sonucunda oy birliği ile onaylandığını, fakat bu kararların öcü gibi yansıtıldığını belirterek: 'Dün onlar kaç katlıysa hepsinin arkasındayım bugünde on bir kat diyorsa onun da arkasındayım. Yani kimse bulanık suda balık avlama noktasında olmasın. Şehrimiz adına o dönem içerisinde yapmamız gereken bir olaydı, şehir anlamında çok kötü bir görselin oluşacağına da inanmıyorum.  Binalar bittiğinde şehrin önemli görselleri olacak, şehir noktasında önemli alanları olacak, sanki bu işler böyle uzaydan birisi gelmiş veya Selim Yağcı özel kimselerle dirsek temasına girmiş, onlara gizli saklı ruhsat vermişte bu binalar yapılmış gibi böyle bir şey yapılıyor. Bu binaların kararları bu meclislerimizden çıktı. Hep birlikte verdik ve bu binaların o zaman yapılmasının amacı şuydu. Eksik aksak yarım yırtık zeminde yoğunluk olacağına, yükseğe çıkalım zemini ferahlatalım zemindeki yoğunluğu azaltalım düşüncesiyle yaptık " dedi.

'BİLECİK'İN NÜFUSU AZ ANCAK ARSASI DA ÇOK DEĞİL'

Bilecik'in nüfusunun da arsasının da az olduğunu ifade eden Başkan Yağcı: 'O binaların veya kat artışının bugün birçok etkileri var. Bugün eğer kiralar Bilecik'te düşükse, memurlar Bilecik'te kalmayı arzu ediyorsa, bugün Bilecik'te yetmiş beş bin tl ve üç yüz bin tl arasında ev satılabiliyor. Yetmiş beş bin tl kapasitesindeki bir vatandaşta Bilecik'te ev alma hayali kuruyor. Eğer biz konutlaşmayı ve bu anlamda bu kolaylıkları sağlamasaydık bunlar olmazdı. Biraz sıkalım maliyetlerin nasıl arttığını görürsünüz. Bilecik'te 10 bin konutlu olan, bağımsız bölümü olan, bu şehirde otuz bin bağımsız bölüm oluştu. Bunlar hep ortak çalışmanın ve bu işi kolaylaştırmanın meyvesi. Bugün insanlar istediği nitelikte ev bulabiliyorsa, istediği miktarda kiralık ev bulabiliyorsa, rahatça statüsüne göre evleri bulabiliyorsa, burada bu anlamda konutlaşmasının faydası var. Bunun getirdiği bazı sıkıntılarda var.  Otopark sıkıntısı gibi.

Estetik anlamda eleştiren arkadaşlarımız olabilir. 'Altmış bin nüfuslu bir şehre on beş katlı binaya ne gerek vardı' denilebilir. Ama bu şehrin vizyonunu gösterme açısından beş altı tane de on beş katlı bina olsun. Eğer bunun otoparkı varsa, bunun parkı, bahçesi diğer alanları varsa, hiçbir şeyi olmayan binadan daha faydalı. Bunlara ilişkin olarak bu noktalarda inşallah bu alanların dış mekan düzenlemelerini, diğer şeylerini de müteahhitlerimizi çağırdık, görselliklerini de daha da güzel bir şekilde yapılırsa bu noktada da iyi olur."

'İSPAT EDEMEYENLERİ MÜFTERİ VE Ş....SİZ OLARAK ATFEDİYORUM!'

Başkan Yağcı bazı internet sitelerindeki yazılara ithafen sert açıklamalarda bulundu. Yağcı: "Onları ispat edemeyenleri de müfteri ve ş...siz olarak atfediyorum. Bu binalar sanki gizli kapılar arkasında pazarlıklarla yapıldı, buralarda menfaat ile elde edildi imaları yapılmak isteniyor. Kardeşim bunları ben tek başıma vermedim ki, mevcut mevzuat içerisinde diyorum ki altı kişi bina yapmış bir kişi daha bina yapacakmış yedi kişi bina yapmış o dönemde bu şartları oluşan yetmiş kişi gelseydi, meclisimizin genel kararı yetmiş tane bina olacaktı. Demek ki bunun belirli şartları var bu şartları herkes taşıyamıyor. Bu şartların oluşmasının belirgin kuralları var onlar olmadığı için altı yedi tane gelmiş ve onlara hak verilmiş. Bu noktalarda onlarda şehrin bir rengi bir süsü bir farklılığı olarak olmuş.

Ülkemizdeki anlayışın, değişikliği ve diğer durumlar noktasında bizde dedik ki, hatta biliyorsunuz rahmetli Zafer beyde buraya kadar geldi bana dedi ki 'Başkanım on bir katta sınırlamamız hata olur, bina arz serbestliğini serbest bırakalım' dedi. Benim son sözüm meclis tutanaklarında da var arkadaşlar. Bilecik'in plakası on birde sınırlıyoruz, bunun altı üstü yoktur. Bundan sonra da yeni olayda da her türlü şeyi de önceden yasaya göre diyorduk. Mesela adam üç daireye bir otopark yaptığında kabul ediyorduk. Ama bu yeni aldığımız kararda her daireye bir otopark dedik ve tüm sosyal alanlarını kendi içerisinde çözmek  şartıyla daha da güçlendirecek bir hükümle getirdik.  Bu noktalarda ve bu olayı çözdük onun için ben yüksek katlı binalarında arkasındayım. On bir katlının da arkasındayım, villalarında yapılmasının arkasındayım. Bu dönem içerisinde Bilecik belediyesinden ne karar alındıysa benim başkanlığım döneminde hepsinin arkasındayım. Buna ilişkin olarak kamuoyu da bunu bilsin. Bundan sonra da doğru bildiğimiz noktada hep birlikte yürümeye devam ettiğimize inanıyorum ben." dedi.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3213 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum