KIZILAY'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

KIZILAY'DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

Kızılay Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, Ramazan Ayı'nda kan bağışlarının düşmesinden dolayı Pazartesi ve Salı günleri gerçekleşecek kan bağış kampanyası için çağrıda bulundu. Başkan Çınar, Belediye Kültür Sitesi'nde düzenlenecek iki günlük kan bağış kampanyasına Bileciklileri davet etti. 

Türk Kızılayı Bilecik Şube Başkanı Selami Çınar, 30-31 Mayıs tarihlerinde belediye kültür sitesinde saat 13.30 ile 18.30 arasında gerçekleşecek kampanyayla ilgili açıklamasında şunları kaydetti:

"Ramazan ayı olması nedeniyle kan bağışı sayılarında azalma meydana geldiğinden 2 günlük kan bağış programı düzenlendiğini, Bu sıkıntının yaşanmaması açısından tüm halkımızın bu dönemde kan verme konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Hastanelerimizde ameliyatların sürmesi ve kazaların meydana gelmesi kan ihtiyacını artırmaktadır. Bir ünite kandan 3 kan ürünü elde edildiği düşünüldüğünde yapılan bağışların da önemi daha çok ortaya çıkmaktadır. Unutmayalım ki kan acil değil sürekli ihtiyaçtır. Hiç ummadığımız bir anda kendimizin veya bir yakınımızın kana ihtiyacı olabilir. Kan özelliği itibarıyla üretilebilen bir ürün değildir. Sadece sağlıklı insanlardan temin edilebilir. Yapılan kan bağışları ile milyonlarca insan hayata tutunmaktadır. Tüm esnaflarımızı ve vatandaşlarımızı kan bağışı kampanyasına destek olmasını istiyoruz.

İlimizdeki yapılacak olan kan bağış kampanyasına, 18-65 yaş arasında olan her vatandaşımızı yanlarında nüfus cüzdanları ile katılımlarını bekliyoruz" dedi. 

kizilay2.jpg

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 1810 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.