KOLEKSİYONA YENİSİ EKLENDİ

KOLEKSİYONA YENİSİ EKLENDİ

Bilecik Belediyesi, ödül koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. Bilecik Belediyesi'nce ilimize kazandırılan 'Yaşayan Şehir Müzesi' Türkiye'nin en prestijli yerel yönetim ödülü olan Altın Karınca ödüllerinde ödüle layık görüldü. 

Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen Altın Karınca belediyecilik ödülleri sahiplerini buldu. Belediyelerin uyguladığı başarılı projeleri ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan yarışmaya belediyeler birbirinden başarılı projelerle katıldı. Bilecik Belediyesi de hazırladığı örnek proje ile ödüle layık görüldü. ‘Yaşayan Şehir Müzesi’ ile ödül alan Bilecik Belediyesi, projeyle geleneklerin geleceğe taşınmasını amaçlıyor.

Projenin bir ilk olduğunu söyleyen Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, "Bilecik’te Yaşayan Şehir Müzesi adı altında biz müzecilik organizasyonu gerçekleştirdik. ‘Yaşayan bir müze’ uygulaması ilk defa Bilecik’te var. Geleneklerimizi bir taraftan tarihsel motiflerle anlatırken diğer taraftan da yaşatıyoruz. Müzenin her etkinlik odasında etkinliklerin uygulamasını yapıyoruz" dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1876 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum