KOMŞU İLLERDE REİNA SALDIRGANI ALARMI

KOMŞU İLLERDE REİNA SALDIRGANI ALARMI

Bursa ve Eskişehir'de Ortaköy katliamcısı için alarma geçti. İstanbul Ortaköy'de bulunan ünlü gece kulübü Reina'da yılbaşı gecesi katliam yapan DEAŞ'lı teröristin Eskişehir’de görüldüğü ihbarı üzerine kentte hareketli dakikalar yaşandı.Bursa ise alınan  ihbarlar sonucunda polisin "dur" ihtarına uymayan zanlılarla kovalamacaya girdi ve zanlılar yakalandı.

Eskişehir Atatürk Caddesi’nde bulunan bir telefon bayi işletmecisi, 155 Polis İhbar Hattı’nı arayarak, “Dükkanıma gelerek hat almak isteyen yabancı uyruklu bir şahsı Reina saldırganına benzettim” ihbarında bulunması üzerine polis ekipleri harekete geçti. Kentin dört bir tarafında güvenlik önlemleri arttırılırken, işletmecinin verdiği eşkaller üzerinde geniş çaplı araştırma başlatıldı. Polis ekiplerinin çevredeki güvenlik kameralarını incelediği sırada telefon bayinin karşısındaki kaldırımdan eşkale uygun şahsın yürüdüğü görüldü. Harekete geçen polis ekipleri şahsı gözaltına alarak işletmeciyle karşılaştırdı. İşletmeci, gözaltına alınan yabancı uyruklu şahsın dükkanına gelen kişi olduğunu teyit etti. Reina saldırganına benzetilen şahısın aranan terörist olmadığı tespit edildi. Ancak üzerinden kimlik ve pasaport çıkmayan şahıs polis merkezine götürüldü.
Öte yandan 39 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren teröristi yakalama çalışmalarıyla ilgili tüm Türkiye’de olduğu gibi Eskişehir’de de geniş çaplı araştırmalar sürüyor. 

Bursa'da ise  Emniyet Müdürlüğü'ne şehrin bir çok noktasından çekik gözlü şüpheli ile ilgili ihbar yağıyor. Terörle Mücadele, Asayiş Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ihbarları titiz bir şekilde değerlendiriyor.

Polis Araçta, Pompalı Tüfek ve Uyuşturucu Buldu

Merkez Yıldırım ilçesi Anadolu Mahallesi'nde biri bayan 5 kişinin içinde bulunduğu otomobil de yunus ekiplerini alarma geçirdi. Polisin "dur" ihtarına uymayan araçtakiler kaçarak izlerini kaybettirmek istedi. Nefes kesen kovalamaca sonunda kaza yapan zanlılar Namık Kemal Mahallesi Bursa Büyükşehir Belediye binası yanında kıskıvrak yakalandı. Motosikletli timler, zanlıları yere yatırıp etkisiz hale getirirken, araçta bir pompalı tüfek, bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.
Polisler, kadın memur olmadığı için ilk etapta kadın zanlıyı arayamadı. Yerde yatarken silahı iç çamaşırına sakladığı anlaşılan ve görüntülere yansıyan kadın zanlı için yakındaki Büyükşehir Belediye binasından kadın özel güvenlik görevlisi istendi. Kadın güvenlikçi tarafından aranan kadın zanlının iç çamaşırında bir silah, sütyeninde ise bir miktar uyuşturucu bulundu.
Gözaltına alınan 5 kişi detaylı sorgulanmak üzere 
Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, vatandaşlar da polisin operasyonunu bir film sahnesi gibi izlediler. 

Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.