KONTROLSÜZ KAVŞAK KAPANIYOR!

KONTROLSÜZ KAVŞAK KAPANIYOR!

Bozüyük’te “Kontrolsüz kavşak çözüm bekliyor” başlıklı haberimizin ardından MHP ve AK Parti grubu tarafından Ekim ayı meclis toplantısında meclis gündemine taşınan eski sanayi kavşağı için karar verildi. İmar komisyonunun kararı ve meclis üyelerinin oybirliği ile alınan karar doğrultusunda eski sanayi kavşağı kapatılıyor. Sanayi taksinin bulunduğu alanda yeni bir kavşak çalışması yapılarak trafik ışıkları konulacak. İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki trafik ışıkları ise kaldırılacak.Yeni Mahalle ve 4 Eylül istikametine gitmek isteyen araçlar için trafik akışı Fahri Korutürk Caddesi üzerinden sağlanacak.

1-219.jpg

Belediye Meclisi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı Fatih Bakıcı başkanlığında gerçekleştirildi. 7 gündem maddesi ile başlayan toplantıda CHP grubunca meclis gündemine ek önerge verildi. 7 gündem maddesi ile yapılan toplantıda 1, 2, 3, 4 ve 5 nolu gündem maddeleri 2017 Yılı Performans Programı, Belediye Gelirleri Tarifesi, Belediye Gider Bütçesi, Belediye Gelir Bütçesi ve Bütçe Kararnamesinin görüşülmesi konuları 21 Kasım tarihindeki 2.’inci bileşimde görüşülmek üzere plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi. TOKİ evlerinin bulunduğu alanda bölgeye 3.’üncü trafo konulması için gerekli imar değişikliği oybirliği ile imar komisyonuna sevk edildi. Ardından imar komisyonuna sevk edilen konuların görüşülmesi yapıldı. İmar komisyonuEkim ayında komisyona sevk edilen eski sanayi kavşağı konusunda yapılan çalışmayı aktardı.

Komisyon kararında ,” İsmet İnönü Caddesi, Eski Sanayi- Akaryakıt İstasyonu- Otel arasında kalan geçişin kapatılarak, geçişin daha batıya kaydırılarak Yavuz Sokak ile Fahri Korutürk Caddesi hizasına alınması, eski sanayiden gelen taşıtların bu kavşaktan dönüş yaparak şehir merkezine geçişinin sağlanması, Eskişehir istikametinden gelen taşıtların Yavuz Sokaktan eski sanayi alanına giriş yapacak şekilde düzenleme yapılması, eski sanayi yan yolunun Bozüyük- Eskişehir (batı - doğu )istikametinde tek yön uygulaması yapılması için yan yolun doğusuna (Eskişehir tarafına) taşıt giremez levhası konması ve kavşak alanına trafik ışıklarının konması şekilde düzenlenen kavşak çalışması Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür.

2-207.jpg

Emniyet Müdürlüğü bölgesinde bulunan orta refüjün doğu istikametinde uzatılarak taşıtların "U" dönüşü yapmasının engellenmesi ve Oral Sokaktan inen taşıtların, Meteoroloji Caddesi ve Fahri Korutürk Caddesini takip ederek, yeni oluşturulacak kavşaktan Eskişehir istikametine devam etmesi ve Bozüyük İstikametinden gelen taşıtların Oral Sokağa dönüşün iptal edilmesi, bu taşıtların eski sanayi yan yolunu kullanarak Fahri Korutürk Caddesinden Yeni Mahalle istikametine dönüşün sağlanması,Eski sanayi kavşağının Fahri Korutürk Caddesinin bulunduğu bölgeye alınması ile bu caddenin trafik yoğunluğu artacağından Fahri Korutürk Caddesinin, İsmet İnönü Caddesi ile Oğuz Sokak arasında kalan bölümünde çift taraflı park yasağının konmasının da bu çalışmalarla birlikte yapılması Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür” denildi. Komisyonun kararı yapılan görüşmelerin ardından oybirliği ile kabul edildi. Kontrolsüz kavşak ile ilgili çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi.

CHP grubu çevre yoluna bağlanan Saraycık ve Otogar kavşaklarında yayaların geçiş ve güvenliği ve TOKİ konutlarının akıllı su sayacı konularında verdiği ek önergelerin görüşmesi yapıldı.

Kaynak:İsmet CEP

Bu haber toplam 7061 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.