KONUT KREDİSİNE YOĞUN TALEP

KONUT KREDİSİNE YOĞUN TALEP

Kamu bankalarının konut kredilerinde faiz indirimine gitmesiyle birlikte inşaat ve emlak sektörüne hareketlilik geldi. Başvuruların başlamasının ardından konut almayı düşünen çok sayıda Bilecikli bankalara akın etti. Uygun kredi koşulları kısa sürede yoğun talep gördü. Ancak kentteki yapı stoğunun geçmiş yıllara göre daha sınırlı olması ev almak isteyenleri düşündürüyor. 

DÜŞÜK FAİZ FIRSATÇILARI HAREKETE GEÇİRDİ

Başlatılan kampanya ile birlikte faiz oranlarının birinci elde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74'e düşmesi bazı fırsatçı mal sahibi, emlakçı ve inşaatçıları da harekete geçirdi. Yoğun talebi gören fırsatçıların fiyatlara zam yaptığı görülürken, internet üzerinden ilan yayınlayanların fiyatlara yukarı yönlü güncelleme yaptıkları görüldü. 

HAKSIZ ZAM, FAİZ İNDİRİMİNİN AVANTAJINI KAYBETTİRİYOR

Öte yandan, haksız zammın faiz indiriminin avantajını kaybettirdiğini dile getiren vatandaşlar tüketici derneklerine şikayette bulunacaklarını söylediler. Uzun zamandır hayalini kurdukları evi almak isterken yaşana fiyat artışlarına tepki gösteren vatandaşlar yetkililerden denetleme yapmalarını istediler.  

Yayın: Bilecik Haber

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3995 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.