Koronavirüsü hafife alıp kurallara uymayanlar bu haber size!

Koronavirüsü hafife alıp kurallara uymayanlar bu haber size!

Bilecik Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, pandemi ile mücadelede yaşadıklarını anlatarak ciddi uyarılarda bulundu.

Bilecik Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, pandemi ile mücadelede yaşadıklarını anlatarak ciddi uyarılarda bulundu. Vatandaşların korona virüsü hafife almamaları gerektiğini ifade eden Gül Sena Topal, nefes almakta zorlandığı için uyutulmak istediğini söyleyen hastaların olduğunu kaydetti.

Bilecik’te, pandemi ile mücadele ilk kez kameralara yansıdı. Salgınla mücadele en ön safta yer alan sağlık çalışanlarından Dahiliye Uzmanı Gül Sena Topal, bu süreçte sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklardan bahsetti. Topal, sağlık çalışanlarının artık çok yorulduğuna dikkat çekerek, “Biz yorulduk, biz tükeniyoruz, sizler bu hastalığın zorluğunu yaşamadıysanız bilmiyorsunuzdur. Çünkü bu hastalık gerçekten çok ağır bir tabloya kadar seyredebiliyor. 'Ne olur beni artık uyutun, dayanamıyorum', 'ben nefes alamıyorum' diyen hastalarımız var" dedi.

koronavirusu-hafife-alip-kurallara-uymayanlar-bu-haber-size2.jpg

Pandemi ile mücadelenin 7/24 kesintisiz şekilde devam ettiğini aktaran Topal, vatandaşlara önemli mesajlar verdi. Vatandaşların kurallara harfiyen uymaları gerektiğini dile getiren Gül Sena Topal, pandemi ile mücadelenin ancak birlikte mücadele edilmesi halinde kazanılabileceğini söyledi.

Gül Sena Topal, Bileciklilere seslendiği açıklamasında, şunları kaydetti:

“Her hasta için ayrı ayır önlemleri alarak bu şekilde giyinerek, maskemizi, gözlüğümüzü, önlüğünü bu şekilde giyinerek karşılamak zorundayız. Bu hastalardan kan alırken yine oradaki birimdeki arkadaşlar bu şekilde giyiniyor. Röntgene gidiyor, tomografiye gidiyor hastalarımız her birimde her gören arkadaş bu şekilde hastalara müdahale etmek durumunda. Daha sonra bu hastalar buralarda değerlendirildikten sonra bu birimler titizlikle temizleniyor ve her hastadan sonra tekrar tekrar dezenfekte ediliyor.

Hastaları takip ederken öncelikle bizim giyinme aşamamız var. Kat kat giyiniyoruz. Gördüğünüz gibi her biri emek, her biri vakit ve zorluk anlamına geliyor. Her hastamızı biz bu şekilde müdahale etmek, her hastadan sonra yeniden eldiven değiştirmek, yeniden elimizi yıkamak durumundayız. Her işlemden sonra gerekirse maske değiştiriyoruz. Tüm bu zorluklarla biz covit hastalığıyla mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu hastalığı hep birlikte sizlerle birlikte ancak yenebiliriz. Böyle zorlu bir takip sürecimiz var.

koronavirusu-hafife-alip-kurallara-uymayanlar-bu-haber-size3.jpg

Biz yorulduk, biz tükeniyoruz sizler bu hastalığın zorluğunu yaşamadıysanız bilmiyorsunuzdur. Çünkü bu hastalık gerçekten çok ağır bir tabloya kadar seyredebiliyor. Evet, çevrenizde çok hafif, ayakta bu hastalığı geçirenler olabilir. Ama maalesef diğerlerini biz görüyoruz. Burada yatırdığımız, takip ettiğimiz hastalardan çok kısa sürede kliniği kötüleşenler, 'ne olur beni artık uyutun, dayanamıyorum', 'ben nefes alamıyorum' diyen hastalarımız var. Her hastayı tek tek konuşuyoruz, üzülerek merakla bu hastalığın takibini sonuçlarını izliyoruz. Maalesef ki bazı hastalarımızda başarılı olamıyoruz. Kaybedebiliyoruz hastayı onun için hani bana bir şey olmaz, ben zaten gencim, benim bir hastalığım yok kesinlikle böyle düşünmemek lazım. Çünkü hiç beklemediğimiz çok genç hastalarımızdan da hastalığı çok ağır seyreden yada hastalığı atlatamayanlar oluyor.

Öncelikle kendimize iyi bakacağız, sağlığımızın ve bağışıklığımızın güçlü olması için. Kronik hastalıklarımız varsa bunların kontrol altında olması çok önemli. Bunları ihmal etmememiz çok önemli ve tabi ki de bulaşı önleyeceğiz. Daha fazla yayılmasını, hızlı yayılmasını engellemenin 3 yolu var. Sürekli söylediğimiz maske, mesafe, hijyen siz olmazsanız biz bu savaşı kaybederiz, bu savaşı hep birlikte kazanacağız" dedi.

koronavirusu-hafife-alip-kurallara-uymayanlar-bu-haber-size4.jpg

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 4451 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.