KOSGEB'TEN 50 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

KOSGEB'TEN 50 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

KOSGEB, 50 bin TL'ye kadar faizsiz kredi desteği ile KOBİ'lere rahatlık sağlayacak. Zor zamanlar geçiren KOBİ'lerin imdadına yetişecek olan KOSGEB'in 50 bin TL üst limitli kredi desteğinden faydalanmak için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak gerekiyor. 

Başvurular, 19 Aralık'ta başlayacak olup 21 Aralık'ta sona erecek. Kredi desteğinden faydalanmak için KOSGEB veri tabanına kayıtlı olmak, kayıtlı olanların ise beyannamelerinin güncel olması yeterli olacak. 

Bankalar üzerinden kullandırılacak kredinin faiz oranının tamamı KOSGEB tarafından karşılanarak, ilk 12 ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde geri ödemeli toplam 36 ay şeklinde tahsil edilecek. 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ)'lere 50 bin liraya kadar 'KOSGEB sıfır faizli işletme kredisi faiz desteği' sağlanacak. 

KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan tüm işletmelerin başvurabileceği kredi desteği için müracaatlar 19 Aralık sabah saat 09.00'da başlayacak 21 Aralık'ta gece 24.00'te son bulacak. 

Kredi desteğinden faydalanmak için KOSGEB veri tabanına kayıt olmak, kayıtlı olanların ise beyannamelerinin güncel olması gerekecek. Kredi başvurusu onaylananlara KOSGEB tarafından bir şifre verilecek ve bu şifre aracılığı ile bankalardan kredi başvuru işlemleri gerçekleştirilecek.  

Krediler, bankacılık mevzuatına bağlı olarak kefil veya ipotek yöntemiyle verilecek. KOSGEB, kredi desteğinden kaç işletmenin faydalanacağına ilişkin net bir rakam vermezken, 15 bin KOBİ'ye kredi desteği sağlanacağı ifade ediliyor. KOBİ'lere kredi desteğinden ilimizden kaç kontenjan ayrıldığını da şimdilik bilinmiyor. 

Öte yandan, KOSGEB veri tabanına kayıt olmak isteyen işletmeler KOSGEB'in internet adresi üzerinden işlem yapmakta zorlanıyor çünkü sistem sürekli devre dışı kalıyor. Vatandaşlar sisteme kayıt olmak  ve kayıtlı olanlar beyannamelerini güncellemek için gece geç saatlerde sisteme giriş yapmaya çalışıyor. 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3278 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum