KÖYLÜLER, VALİ ŞENTÜRK'TEN YARDIM İSTEDİ

KÖYLÜLER, VALİ ŞENTÜRK'TEN YARDIM İSTEDİ

Osmaneli ilçesine bağlı Selçik köylüleri, hem Devlet Demir Yolları hem de Bilecik İl Özel İdaresi'nden dert yandılar. 

Çiftçilikle uğraşan köylüler, arazilerine gidip gelmekte yaşadıkları zorlukları Osmaneli Haber Gazetesi'ne anlatırken, Vali Bilal Şentürk'ten kendilerine yardım etmelerini istediler. 

Selçik Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Osman Saral, yaptığı açıklamada, dertlerinin büyük olduğunu belirterek,"Sayın Valimiz, derdimize bir çare bulunuz. Bizler üretmek için çırpınırken, bizlerin üretme şevkini kırmaya çalışan bazılarına siz bari dur deyiniz. Özellikle kış aylarında yani Ayva’ların olduğu mevsimde tarlalarımıza, bahçelerimize ulaşamıyoruz, ulaşmak için ise bazı tehlikeleri göze almak zorunda kalıyoruz. Sayın Valim sizi köyümüze davet ediyoruz, sorunumuzu yerinde görmenizi istirham ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

koyluler-vali-senturkten-yardim-istedi2.jpg

Osmaneli Selçik köyü sakinleri köy sınırları içerisinde yer alan Saylar Mevkiin’deki yaklaşık 700 dönümlük arazilerine gidip gelme sorunu yaşamaktan dolayı dertliler. Arazileri ile köyün ortasından geçen Devlet Demir Yollarına ait tren yolunun üzerinde bulunan hemzemin geçitin kapatılması sonucunda arazilerine ulaşmak için 500 metre yerine yaklaşık 5 kilometre yol yapan Selçik köylüler, Kayaönü mevkiinde geçmişte kullandıkları Hemzemin geçitin tekrardan açılmasını istiyorlar. 

Devlet Demir Yollarının yapmış olduğu alt geçiti kullanamadıklarını beyan eden Selçik Köyü Sulama Kooperatifi Başkanı Osman Saral, Osmaneli Haber Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Selçik Köyü Saylar Mevkiinde köylülerimie ait 700 dönüm arazi bulunmaktadır. Bu arazide başta Ayva olmak üzere, Armut, Erik, Buğday, yetiştirmekteyiz. Yıllar önce arazimize gitmek için kullandığımız Hemzemin geçidimizi Devlet Demir Yolları İşletmsi tel örgü çekerek kapattı. Yüksek Hızlı Trenin devreye girmesiyle, eski tren yolu kullanılmaz oldu. Bu yoldan günde iki kez tren geçmektedir. Köylülerimiz arazilerine eskiden 500 metre yol giderek ulaşırken şimdi yaklaşık 5 veya 6 Kilometre yol giderek ulaşmaktadırlar. Ayrıca Bölünmüş karayoluna çıkması yasak olan Traktörlerimiz ile Osmaneli çevre yoluna çıkmak zorunda kalmaktadırlar. Kooperatif olarak DDY İşletme Müdürlüğüne, Bilecik İl Özel İdaresi Müdürlüğüne gerekli dilekçelerimizi verdiğimiz halde bugüne kadar derdimize bir çare bulamadık. DDY’nın yapmış olduğu alt geçit ise, özellikle kış aylarında ve yağmur yağdığında kullanılamaz duruma gelmektedir. 


Ayrıca Kızılöz Köyü çiftçileri de bu yolu kullanmakta idi. Hem Selçik köy, hem de Kızılöz köylüleri hemzemin geçidin kapatılması ile mağdur duruma düştüler. Yaptığımız araştırmalarda, Sakarya ilinin Pamukova ilçesine bağlı köylerde bulunan Hemzemin geçitlerin hiç birisi kapatılmadı. Bizler Kayaönü mevkiinde eskiden kullandığımız ışıklı ve bariyerli hemzemin geçidinin tekrar açılmasını istiyoruz. 

Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım Bakanımız ve diğer büyüklerimiz, tarımda üretimin artması için çalışmalar yaparken, binlerce ton Ayva, Erik ve Armut yetiştiren bizlere reva görülen bu muameleyi anlamış değiliz. 

koyluler-vali-senturkten-yardim-istedi3.jpg

Son olarak Bilecik Valimiz Sayın Bilal Şentürk’e Osmaneli Haber Gazetesi aracılığıyla sesleniyoruz. Sayın Valimiz, derdimize bir çare bulunuz. Bizler üretmek için çırpınırken, bizlerin üretme şevkini kırmaya çalışan bazılarına siz bari dur deyiniz. Özellikle kış aylarında yani Ayva’ların olduğu mevsimde tarlalarımıza, bahçelerimize ulaşamıyoruz, ulaşmak için ise bazı tehlikeleri göze almak zorunda kalıyoruz. Sayın Valim sizi köyümüze davet ediyoruz, sorunumuzu yerinde görmenizi istirham ediyoruz” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3953 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum