Köylülerden imece usulü ''ceviz'' bahçesi

Köylülerden imece usulü ''ceviz'' bahçesi

Bilecik Valiliğince hazırlanıp, İl Özel İdaresi tarafından desteklenen, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen ''Ceviz üretimini yaygınlaştırılması'' projesi kapsamında Osmaneli ilçesinde 4 bin 500 aşılı sertifikalı ceviz fidanı dikildi.

Vali Bilal Şentürk, Çerkeşli köyünde köy tüzel kişiliğine ait 160 dönümlük araziye ceviz fidanı dikiminde, il ölçeğinde iki yılda 325 bin aşılı sertifikalı ceviz fidanının toprakla buluşturulduğunu hatırlatarak, 3 bin 800 aileye doğrudan katkı sağlayacak projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

koyluler1.jpg

Projenin, Hayırlı ve bereketli olması temennisinde bulunan Vali Şentürk, şunları kaydetti:

''325 bin fidanımızı toprakla buluşturuyoruz. Çerkeşli köyümüzde, köy tüzel kişiliğine ait olan 160 dönümlük alana 4 bin 500 aşılı sertifikalı ceviz fidanını dikiyoruz. Güzel tarafı, arazimiz örnek bir toplu bahçe olacak. Köy tüzel kişiliğine ait, muhtarlığın kontrolünde olacak. Vatandaşımızın imece geleneğini en güzel şekliyle hayata geçirildiği yer oldu burası. Muhtarımıza ve köylülerimize teşekkür ediyorum. Hem 10 yıl sonra köyümüz için güzel bir gelir kapısı olacak, hem de bölge için örnek bir bahçe olacaktır. Bereketli olmasını diliyorum. Arzumuz, bugün olduğu gibi yarında köylülerimizin, gençlerimizin bu mirasa sahip çıkmasıdır.'' 

Vali Şentürk, Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin, Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş, İlçe Ziraat Odası Başkanı Orhan Uğur, köy muhtarı Mustafa Metin ve köylülerle ile birlikte aşılı ceviz fidanlarını dikti.

koyluler2.jpg
koyluler3.jpg

Bu haber toplam 4194 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.