KOYUNLARI TELEF EDEN HAYVAN BELLİ OLDU

KOYUNLARI TELEF EDEN HAYVAN BELLİ OLDU

Osmaneli'nin Selimiye Köyü'nde hayvancılıkla uğraşan Kadir Çakmak’ın koyunlarını telef eden hayvan belirlendi. Köylüler, gece tuttukları nöbetin ardından koyunları telef eden hayvanların başıboş köpekler olduğunu tespit etti. 

Köy Muhtarı Sadık Dayan, Osmaneli Haber Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, başıboş köpeklerin koyunların ardından köydeki bir keçiyi daha telef ettiğini söyledi. Muhtar Dayan, yetkililerden başıboş köpeklere karşı çare bulmalarını isterken, şunları kaydetti:

“Kadir Çakmak arkadaşımızın koyunlarının telef olmasından sonra, gece köyümüzde vatandaşlarla birlikte nöbet tuttuk. Köye gelen başı köpekler bir vatandaşımızın da Keçi’sini boğazladılar. Yetkililerden başıboş köpeklere bir önlem almalarını istiyoruz. Dışarılardan getirilerek, Osmaneli’ye ve köyümüzün yakınlarına bırakılan bu başıboş köpeklerin insanlara da saldırmasından korkuyoruz. Allah korusun küçük çocuklara saldırırlarsa felaketle karşı karşıya kalabiliriz. Yiyecek bulamayan başıboş köpekler, karınlarını doyurmak için şimdilik hayvanlara saldırıyorlar. Kış geldiğinde daha tehlikeli bir hal alacağından başıboş köpeklere yetkililerin şimdiden bir tedbir almaları gerekiyor. Osmaneli merkezine en yakın köy olan Selimiye köyümüze gelip hayvanlara saldırıyorlarsa, daha uzak köyleri daha büyük tehlikeler bekliyor olabilir” dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum