KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK YAZILAR

KÜÇÜK KALPLERDEN BÜYÜK YAZILAR

Atatürk İlkokulu 4-A sınıfı öğrencileri tarafından 'Küçük kalplerden büyük yazılar' başlıklı bir hikaye ve şiir kitabı çıkartıldı.

Gazetemizde tasarlanarak matbaa tesisimizde basılan kitap zengin içeriğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Kitapta öğrencilere ait hikaye ve şiirler yer aldı.

4-A Sınıf Öğretmeni İlhan Özkara'da kitabın girişinde kaleme aldığı yazısında şu ifadelere yer verdi:

Sevgili yavrum, seninle son dersimiz hayata dair birkaç sözü paylaşmak olsun…

Aklınla dinle, vicdanınla duy ve kalbinle sev. Özgün bir sen yarat benliğinde, özgür bir ruh yaşat içinde. Coşkunda sahici olsun öfkende…

Tek bir doğrun olmasın hayatta, doğruların çok olsun ama yanlışlarını ve başkasına dair hataları affetmeyi de bil. İnsan olmanın erdemini, hayatın yüceliğini ve hayata borcumuzu ödemenin bir insanlık yemini olduğunu aklından çıkarma. Öyle çok şey dayatacaklar ki sana ve ne çok yanlışı sırtına yükleyecekler. Oku, araştır, ilgilen ve öğren ancak o zaman ulaşırsın evrensel doğrulara ama şu koskoca evrende ne de küçük olduğunu hatırına getir her anında.

Merak et. Ufkun açılacak merak edip öğrendikçe, yollar aşacaksın, vardığın hedeflere bakıp kendin bile şaşıracaksın.

Kazanacak, bazen de kaybedeceksin ve başarısız olacaksın ama denemekten yılmayacaksın. Unutma başarısız olmayanlar hiç denemeyenlerdir. Sen asla onlardan olma.

Kendini tanı, nesin sen, kimsin? Nedir senin hayattaki yerin ve nedir en iyi yapabildiğin becerin?

Dostların olsun, sırdaşların, emek verdiğin arkadaşların. Yükün hafiflesin paylaştıkça. Sev onları, ne kadar iyi bilirsen sevmeyi o kadar çok sevilirsin.

'Eğer bir gün çaresiz kalırsanız bir kurtarıcı beklemeyin… Kurtarıcı kendiniz olun!' diyen büyük Atatürk'ün satırlarını anla. Bir kahramanın olsun hayatta ama bir kurtarıcı beklemek yapabileceğin en büyük hata.

Neşe olsun hayatında en çok neşe gülmek boş vermek değildir.

Aksine inadına yaşamaktır, direnmektir acılara, kendini sevmektir en çokta…

Mutluluğun daim olsun küçüğüm, çocuk kalbinin saflığını kaybetmeden sana yaraşır biçimde yaşaman, iyi olman, doğru, dürüst olman en büyük dileğim…Unutma Allah her zaman doğrunun yanındadır ve bende senden çok şey öğrendim hayatıma girdiğin için sana teşekkür ederim.

Kaynak:Aysun Yıldız

Bu haber toplam 7170 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum