Küçükelmalı Tabiat Parkı Bilecik'in gözdesi olma yolunda

Küçükelmalı Tabiat Parkı Bilecik'in gözdesi olma yolunda

Vali Bilal Şentürk, Pazaryeri Küçükelmalı Tabiat Parkında incelemede bulundu

Vali Bilal Şentürk, Pazaryeri Küçükelmalı Tabiat  Parkında incelemede bulundu. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce, örnek proje alanı olarak belirlenen ve 2018 yılında altyapı, mimari ve peyzaj işleri yapım çalışmalarına başlanan Küçükelmalı Tabiat Parkında incelemede bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.  

kucukelmali-tabiat-parki-bilecikin-gozdesi-olma-yolund-ailerliyoir4.jpg

Güzelliklerinin saymakla bitirilemediği Bilecik'te 35'e yakın göletin bulunduğunu anımsatan Vali Şentürk, şunları kaydetti: 

kucukelmali-tabiat-parki-bilecikin-gozdesi-olma-yolund-ailerliyoir2.jpg

''Göletler içerisinde turizm açısından potansiyeli yüksek olanlardan bir tanesi de Küçükelmalı göleti. DKMP Genel Müdürlüğümüzün önemli bir yatırımı oldu. Proje itibariyle her türlü ihtiyacı görebilecek doğanın içerisinde aynı zamanda su sporlarının da icra edilebileceği, su, orman ve doğayı birleştiren sadece ulusal değil uluslararası arenada hizmet verebilecek standartta mesire yeri oluşturuldu. 9 milyon liralık yatırımla Bilecik'in gözde sayfiye yeri olma yolunda. Kamp ve karavan alanları, piknik yerleri ve kamelyalar, kır lokantası, kuş gözlem evi, su sporları, tekne barınağı, su ve doğada aranan her güzellik birarada. Tabii burada temel amacımız, doğal güzelliği kullanacağız. Gelecek kuşaklara devredeceğiz ama tüketmeyeceğiz, kirletmeyeceğiz. Güzelliğini insanların istifadesine sunacağız. İşletmecilik konusunda Pazaryeri Belediyemiz gönüllü, profesyonel bir ekiple hazırlanıyor.'' dedi. 

kucukelmali-tabiat-parki-bilecikin-gozdesi-olma-yolund-ailerliyoir3.jpg

2021 yılında açılışı planlanan Küçükelmalı Tabiat Parkında, kır lokantası, mescit, yöresel ürün satış yeri, yaban hayatı gözlem kulesi, su sporları, iskele, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanı, etkinlik alanı, kamelyalar, pergolalar ve oto park alanları bulunuyor.  

İncelemelere Pazaryeri Kaymakamı Berker Çırak, Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ayhan, eşlik etti.

kucukelmali-tabiat-parki-bilecikin-gozdesi-olma-yolund-ailerliyoir5.jpg

Kaynak:Ahmet Meşe

Bu haber toplam 5243 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum