KÜLTÜR BAKANIMIZ VAR, KÜLTÜR MÜDÜRÜMÜZ YOK

KÜLTÜR BAKANIMIZ VAR, KÜLTÜR MÜDÜRÜMÜZ YOK

Ak Parti iktidarı döneminde Kültür veTurizm Müdürlüğü bilhassa son on yılında bir türlü koltuk doldurulamadı. 

İki yıla yakındır kanser hastalığı ile mücadele eden il müdürü, koltuğuda kanser oldu. Gerçi görevde olsa ne olur? Sene de bir yapılan Ertuğrulgazi ve Edebaliyi anma töreninde il müdürü yıllık izne ayrıldı. Bu durumu bugün mü yazıyoruz. Hayır iki yıl evveline kadar defalarca yazdık. Netice ne oldu? Sıfır. İki yıldır Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile ilgili hiçbir şey yazmadım. Yazıyorum değişen bir şey yok. Doktorun iyi olmayacak hastaya "ne yersen ye" dediği gibi bizde Kültür Müdürlüğünden ümidi kestik.

Siyasilerimiz Kültür veTurizm Bakanı Nabi Avcı Eskişehir Milletvekili olmasına rağmen, Pazaryeri ilçemize bağlı Demirköylü olduğundan "Kabinede bakanımız var" diyorlar ya, bende diyorum ki Bakanımız var İl Kültür ve Turizm Müdürümüz yok.

Rahmetli Demirel nurcuların yanında nurcu görünüyormuş. Bir seçim sonrası nurcular Demirel'i ziyaret ederler. "Başbakanım kabinede bizden hiç bakan yok" dediklerinde Demirel "Ben varım ya Başbakanınız sizden" cevabını vermiş.  Sayın Bakan Nabi Avcı'da bizim siyasilere "Kültür ve Turizm Bakanı Bilecikli İl müdürüne ne hacet" mi diyor.

Bursa'ya gittiğimde Tophaneyi, Yeşili, Muradiye'yi, Emir Sultan'ı ziyaret ederim. Her gittiğimde de yerli ve yabancı turist yoğunluğu ile karşılaşırım.Ben hep şöyle düşünüyorum; Osmangazi, Orhangazi ve diğerleri Bursa'da mantar gibi bitmediler, bunların bir evveliyatı olmalı değil mi?

Evveliyatları ataları Ertuğrulgazi, Şeyh Edebalı, Dursun Fakıh ve diğer büyükleri Bilecik'te yatıyor. Bursa'yı ziyaretedenlerin Bilecik'e uğramadan Bursa'da ki Osmanlı büyüklerini ziyaret etmelerini eksiklik olarak görüyorum. Bu durumu tur kafilesi düzenleyicilerine Bakanlık tarafından söylenmesi gerekir.

Şimdi ben hem İl Kültür veTurizm Müdürü ve Turizm kafilelerinin uyarılmasını istemekle çok mu şey istemiş oluyorum?

Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasak. Ne demek mi istiyorum. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünü bakarsın tamamen kaldırırlar. Vakıflar il müdürlüğü ilimizde var mı? Bu da olmasa ne olur diyebilirler. 

 

Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum