'KÜLTÜRÜMÜZDE KISA PANTOLON YOK!'

'KÜLTÜRÜMÜZDE KISA PANTOLON YOK!'

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ilçenin tanıtımında etkin rol oynayan folklor ekibinin kıyafetleri ile ilgili önemli bir ayrıntıya dikkat çekti. Osmaneli'nin kültüründe kısa pantolon olmadığını belirten Başkan Şahin dolayısıyla folklor ekiplerinin giydiği kısa pantolonların Osmaneli kültürünü yansıtmadığını ifade etti. 

Konuyla ilgili yanlışlığı düzelteceklerini belirten Şahin, Ege ve Akdeniz yöresine ait kıyafetlerin Bilecik ile özdeşleştirilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Başkan Şahin konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Bizim kültürümüzde eski erkek iç çamaşırları bile pamuk dokumadan diz altından daha uzundur. İç çamaşırın diz altını geçtiği yerde folklorculara kısa pantolon giydirme yanlışlığını sürdürmekten vazgeçmeliyiz. 

Bilecik yöresinin erkek giysisi pamuktan siyah veya küçükbaş hayvan yününden dokuma pantolın. Paçalar dar ve düğmeli. Diz üstü bol ve arkada ilave parça ile güçlendirilmiş kısım. Beyaz gömlek asla ipek değil. Siyah pamuk dokuma yelek veya yünden yelek. Pamuktan veya yünden şapka yok. Daha detayı akademisyenlerle ortaya konabilir. 

Umarım hep birlikte bu yanlışlığı düzeltir, folklorumuzda gerçek yöresel giysilerimize döneriz" dedi. 

 

Kaynak:Ömer Fatih BOZKURT

Bu haber toplam 2612 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum