‘KÜPLÜ GİRİŞİ DÜZENLENECEK’

‘KÜPLÜ GİRİŞİ DÜZENLENECEK’

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Küplü girişinin düzenlenmesi için ihale yapılacağını açıkladı. 

Milletvekili Selim Yağcı, katıldığı Basın Masası’nda, ilimizin bağlantı yolları ve alternatif çevre yolu arayışlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bilecik’e bağlantı yolu olan Küplü girişinin yeniden düzenleneceğini bildiren Milletvekili Selim Yağcı, “Yatırım programına teklif ettik ve alındı. Küplü girişinin ek bir yolla yeniden düzenlenmesi için ihale yapılacak” dedi. 

Milletvekili Yağcı ayrıca alternatif çevre yolu çalışmalarının devam ettiğini bildirirken, “Dereşemsettin yolunun oradan Beşiktaş, Abbaslık yolunun oradan indirilerek Küplü kavşağına gelmek oldukça makul. Bu durum hem Beşiktaş’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak hem de onun ötesindeki alanda bir Bilecik oluşturma şansı doğacak. Bunun çalışmalarına devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Milletvekili Selim Yağcı’nın konuya ilişkin açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“Ben belediye başkanlığım zamanında otogarın olduğu yerden bir girişi çok arzu ettim. O günkü şartlarda başarılı olamadık. Aynı heyecan her birimde duyulmadı. Biz orada yalnız kaldık. Keşke o zaman olsaydı Bilecik’in girişi çok daha vizyonel olacaktı. Şu anda öyle bir proje için 600 metre viyadük gerekiyor. Bugünkü ekonomik şartlarda böyle bir projenin gerçekleşmesi zor görünüyoram Küplü girişini yatırım programına teklif ettik ve alındı. Küplü girişi ihale yapılacak. Ek bir yolla o girişi düzenleyeceğiz. 

Bir de Yenişehir yolu bittiğinde aslında bir tehlike var. Eskişehir ve Ankara yönüne yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar şehir içinden geçmek zorunda kalacaklar. Bu durum Bilecik şehir geçişini çok ciddi sıkıntıya sokacak. 

Biz 2014 seçimlerinde Bilecik için bir vizyon proje koyduk ortaya. Şehir geçişini Hamsu’nun oradan alta alıp hastanenin oradan çıkacak şekilde bir vizyon koyduk. Bilecik’in bunu yapması lazım yoksa şehir içini rahatlatmak zor olacak. 

Belediye başkanlığım dönemimde çok ölçümler yaptırdım, bizim şehirde geçiş kolaylığı sağlayan kodlara baktığınızda mesela Dedeoğlu’ndan Tevfikbey Caddesi’ne inecek alt ve üst geçit yapma ihtimalimiz yok, öyle bir coğrafyamız yok. 

Bununla beraber iki tane alternatif çevre yolu projesi koyduk. Birincisi Bursa kavşağından 2’nci OSB’nin içerisinden aşağıya indirme projesiydi, diğeri ise Dereşemsettin yolunun oradan Beşiktaş, Abbaslık yolunun oradan indirilerek Küplü kavşağına gelmek. Bana göre şu anda Dereşemsettin tarafı daha makul. Bu durum hem Beşiktaş’ı çıkmaz sokak olmaktan kurtaracak hem de onun ötesindeki alanda bir Bilecik oluşturma şansı doğacak. Bunun çalışmalarına devam ediyoruz. 

Yenişehir yolu bittiğinde Mezitler tarafı bu tarafa kayar. Şehir içerisindeki bu alternatifleri düşünmek zorundayız. Bizim otogarın olduğu yer kavşak olsa müthiş bir nokta olacak aslında. Ankara, İstanbul, Bursa kavşağı noktasına gelecek. Ama gerçekçi olmak lazım şu anki ekonomik şartlarda çok zor. Kısa vadede o ölçekte bir yatırım yapılması kolay değil” ifadelerini kullandı. 

 

--BİLECİK HABER--

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5793 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum