'KURBAN, UZAKLARI YAKINLAŞTIRMAKTIR'

'KURBAN, UZAKLARI YAKINLAŞTIRMAKTIR'

Müftü Necati Akkuş, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Kurban, uzakları yakınlaştırmaktır" dedi. 

Kurban Bayramlarında birlik ve beraberlik duygularının pekişerek, yardımlaşmanın en üst düzeye ulaştığına dikkat çeken Müftü Akkuş, "Kurbanlarımızı kulluk bilinci ve ibadet anlayışıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya çalışacağız" ifadesini kullandı. 

Müftü Akkuş'un Kurban Bayramı mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Teslimiyetin, tevekkülün, sadakatin, sabrın, toplumsal dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin, sevginin, saygının, paylaşmanın, kaynaşmanın, yakınlaşmanın ve yaklaşmanın yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların ve kırgınlıkların unutulduğu, kardeşlik duygularının doruğa ulaştığı bir Kurban Bayramına daha kavuşmak üzereyiz.

Kurban Bayramı birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, yardımlaşmanın en üst düzeye çıktığı günlerdir. Bunları bize tekrar yaşatacak olan Yüce Allah (cc)’a hamdolsun. İslam ümmeti olarak Kurban Bayramını 11 Ağustos 2019 Pazar günü idrak edecek olmanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz" dedi. 

Müftü Akkuş, mesajının devamında, Kurban'ın Allah yolunda fedakarlığın bir nişanesi olduğuna vurgu yaparak, şöyle devam etti:

"Bu bayrama adını veren Kurban kavramı; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’de örnekliğine şahit olduğumuz, ilahi mesajlara şartsız teslimiyetin göstergesi, Allah yolunda fedakârlığın bir nişanesidir.

Ramazan Bayramında zekat ve fıtır sadakasıyla fakir ve fukaraya cebimizde ve kasamızda olanlardan vermeyi; Kurban bayramında ise kestiğimiz kurbanların etini yoksullara dağıtarak onları soframıza ortak etmeyi amaçladık. Renk ve ırk ayrımı yapmadan, uzak yakın demeden Kurbanlarımızı kulluk bilinci ve ibadet anlayışıyla ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığımız; Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Yurtiçi ve Yurtdışında Vekâleten Kesilen kurbanlarla darda ve zorda kalan Müslüman kardeşlerimizi, dünyanın muhtelif yerlerinde büyük acı ve ıstırap yaşayan, zulme uğrayan mazlum ve mağdur kardeşlerimize ulaştırmakla onları asla unutmadığını göstermektedir.

Bu vesileyle, başta Bilecikli kardeşlerimiz olmak üzere tüm İslam âleminin ve tüm insanlığın Kurban Bayramını tebrik ediyor; milletçe birlik, beraberlik, kardeşlik, dayanışma şuuru ve mutluluk içinde daha nice bayramlara kavuşmamız temennisiyle, bu bayramın tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini Cenâb-ı Allah (cc)’tan niyaz ediyorum." 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2030 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum