KURTKÖY’DE HIDRELLEZ
Nilüfer ERDAL
Bilecik'in en büyük köylerinden biri olan Kurtköy'de hıdırellez yapıldı. 14 Haziran 2014 günü Kurtköy barajında düzenlenen hıdırelleze Köy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı ve ihtiyar heyeti, Kurtköy'deki sivil toplum kuruluşu başkanları ve üyeleri ile kendileri de kurtköylü olan Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal, Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal ve Sayfa Editörü Mehmet Erdal ev sahipliği yaptı.
Kurtköylülerin tamamının katıldığı hıdırelleze Bilecik'te, Bozüyük'te, Bursa'da, Eskişehir'de, İstanbul'da ikamet eden Kurtköylülerde iştirak etti. Kurtköylülerin birlik beraberlik içinde olduğu bu günde başta Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik'in üst düzey protokolü Kurtköylüleri yalnız bırakmadı.
Saat 11:00'da Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan programa öncelikle Vali Ahmet Hamdi Nayir, beraberinde Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım geldi. Misafirleri Kurtköy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı, Sakarya Gazetesi Sahibi Şadi Erdal ve Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal baraj girişinde karşıladı.
Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindekiler Kurtköylüleri selamladı ve Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal ile bir süre sohbet etti. Ardından Vali Nayir birlik beraberliğin önemine değindi, bu tip etkinliklerin insanları daha fazla kaynaştırdığına dikkat çekti.
Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'da programda bulunan Mustafa Kavurmacı ve oğlu İsmail Hakkı Kavurmacı ile bir süre sohbet etti. Mustafa Kavurmacı'ya oğlu Mürşit Kavurmacı ile aynı dönemlerde Bursa İmam Hatip Lisesi'nde okuduklarını söyleyen Başkan Yağcı, İsmail Hakkı Kavurmacı ile de geçen yıl tanıştıklarını ve otopark üzerine bir proje konusunda bilgi aldığını belirtti.
Ardından Ak Parti Bilecik İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş, İlçe Başkanı Fikret Karabıyık ve beraberindekiler Kurtköy Hıdırellezine iştirak etti. Kendisi de Kurtköylü olan Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan'da Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve beraberindekilere Hoş geldin dedi.
Bilecik oyun havalarının çalındığı esnada, Bozüyük Kurtköylüler Dernek Başkanı İbrahim Araba “Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş'u, Milliteçi Hareket Partisi Bilecik İl Başkanı Sabri Erarslan'ı, Sakarya Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'ı ve Mehmet Kardeş'i Bilecik oyun havalarını oynamak üzere sahneye davet ediyorum” dedi ve oyunlarıyla Kurtköylüler ve misafirlerden büyük alkış aldı. Devamında iki mevkidaş MHP İl Başkanı Sabri Erarslan ile Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş zeybek oynadı.
Programın sonlarına doğru Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik İl Başkanı Çağatay Karaahmet ve beraberindeki partililer hıdırellez alanına geldi. Çadıra davet edilen CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sabri Erarslan ve Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ile birlikte oturdu.
Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal'da üç il başkanı yan yana. Çatıyı oluşturmuşsunuz. Çatının tepesinde ortada olan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş var” deyince güzel bir espri oldu.
Üç il başkanının yan yana oturması hıdırelleze katılanlar tarafından takdirle karşılandı. “İşte birlik, beraberlik böyle olmalı. Farklı düşünceler bile aynı masa etrafında toplanabilmeli. Bu ortamı biz Bilecik'te görebiliyoruz. Ülkemiz genelinde de böyle tablolara ihtiyacımız var. Aynı birlik beraberliği üst düzeyde de görmek isteriz” dediler.
Çok sayıda daire müdürü ve sivil toplum kuruluşu ile özel firmaların katıldığı hıdırellez bir dahaki sene tekrar buluşmak üzere dilek ve temennniler ile son buldu.
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.