KURTKÖY'DE ÖRNEK PROJE

KURTKÖY'DE ÖRNEK PROJE

Kurtköy'de, Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleri ile gerçekleştirilen proje kapsamında meşhur Kurtköy kuru fasulyesinin ekimi yapıldı. 35 çiftçi bir araya gelerek 287 dekar araziyi kuru fasulye ile buluşturdu. Önümüzdeki yıl arazi bütünleştirmeleri ile ekim alanının daha da genişletileceği öğrenildi.  

kurtkoyde-ornek-proje2.png

Vali Bilal Şentürk'ün makina ve ekipman desteği sağladığı proje kapsamında Kurtköy'ün meşhur kuru fasulyesi marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 'Birlikte Üretim' modeli çerçevesinde devlet ile millet üretimde birlikte yer alıyor.

Köy Muhtarı Mehmet Ali Akıncı, Türkiye'ye örnek olacak projeye desteklerinden ötürü Vali Bilal Şentürk'e ve projeyi yürüten Tarım ve Orman İl Müdürü Necmettin Yoldaş'a teşekkür etti.

Muhtar Mehmet Ali Akıncı, Kurtköy'ün meşhur kuru fasulyesini marketlerin raflarına taşımak istediklerini belirterek, "Gayret göstereceğiz ve bunu başaracağız. Arazi anlamında müsaitiz, sulamamız var. Hasat ve harman makinası desteği sağlandı. İnşallah pazar ağımızda kurulduğunda kuru fasulyemiz marka olacak" dedi.

kurtkoyde-ornek-proje3.png

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3198 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum