KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ SADECE PROTOKOL KUTLADI

KURTULUŞ GÜNÜ’NÜ SADECE PROTOKOL KUTLADI

6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama programına sadece protokol üyeleri ile daire müdürleri ve STK temsilcileri katıldı. Bilecik halkının programa olan ilgisizliği dikkat çekti. Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törende salonun yarısı bile dolmadı.

kurtulus-gununu-sadece-protokol-kutladi2.jpg

6 Eylül Bilecik’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 96. yıldönümü kutlama programı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Vali Tahir Büyükakın, Milletvekili Selim Yağcı, Belediye Başkanı Nihat Can, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurgül Özbay, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut, İl Jandarma Komutanı, Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri katıldı.

1-567.jpg

Belediye Başkanı Nihat Can, törende yaptığı konuşmada, Kurtuluş Mücadelesi’nde Bilecik’in önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, şu ifadelere başvurdu:

“Dönemin şartları içerisinde hertürlü zorluğa rağmen kazanılan kurtuluş mücadelesi; şanlı Türk milletinin birlik ve beraberlikten, istiklal ve istikbalden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde mevcuttur.  Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an canlı kalacak, yeni Türkiye yolunda ufkumuzu aydınlatmaya devam edecektir. 

Öyleki; Şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanan ve destanlar yazan büyük Türk Milletinin neferleri olarak bizler;  yeniden diriliş ve yeniden kurtuluş hareketimizi bugün bir kez daha gururla kutluyoruz. 

nihat-can-001.jpg

Bundan 96 yıl önce belki topumuz, tüfeğimiz cephanemiz yeterli değildi. Lakin o yüksek ruh ve gönüllerdeki iman karşımızda birleşen, vatanımıza bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletlere gereken cevabı vermiştir.

Tarih, bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler; tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler. Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız; uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir” dedi.

Başkan Can’ın konuşmasının ardından BŞEÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Karahan tarafından ‘Milli Mücadelede Bilecik’in Yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ konulu konferans verildi.

konferans.jpg

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Gösterisi ve Bilecik Belediyesi Mehter Takımı gösterileri kutlama programına renk kattı.

Tören, şifalı pilav ikramının ardından sona erdi.

bando.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2619 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum