'KÜTÜPHANE, BİLGİNİN KALESİDİR'

'KÜTÜPHANE, BİLGİNİN KALESİDİR'

53. Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde program düzenlendi. Programda konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü M.Pınar Dengiz kütüphanelerin bilginin kalesi olduğunu ifade etti.

53. Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğünde program düzenlendi. Program öncesi 10 dakika sessiz kitap okuma etkinliği yapıldı. Kitap okuma etkinliği esnasında Toki Ortaokul öğrencilerinden oluşan müzik grubu bir sürpriz yaparak "Dostluğa Davet" adlı şarkıyı seslendirdi. Öğrencilerin bu sürprizi okuma etkinliğine katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.

Okuma etkinliğinin ardından programa geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program daha sonra İl Halk Kütüphanesi Müdürü M.Pınar Dengiz'in konuşmasıyla sürdü. 

Müdür Dengiz konuşmasında kütüphanenin bilginin kalesi olduğunu ifade ederek; "Bu nedenle hafta açılışımızda kütüphanemizin çatısı altında kitap, müzik, drama, röportaj, şiir, hat sanatı ve kaligrafik yazı örneklerinden oluşan sergimiz ile kültürümüzü oluşturan çeşitli dalları buluşturduk. Hedefimiz nitelikli, hayata tutunan, hayatınıza dokunan ve 3. mekan olarak yaşamınızın ayrılmaz parçası olarak gördüğünüz bir halk kütüphanesi olmaktır" dedi. 

Müdür Dengiz'in konuşmasının ardından TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından şiir okundu, Kitap ve Kütüphane Konulu röportaj videosu izlenildi. 7. Masal Anlatma Yarışması Birincisi Gülnihal Karaca tarafından yapılan masal sunumuyla devam eden program daha sonra en çok kitap okuyanlara ödüllerinin verilmesiyle sürdü. 

Programın ardından Hattat - Kaligrafist Sanatçısı Özdemir Şenova'nın sergi açılışı yapıldı. Sanatçı Şenova, Vali Süleyman Elban ve beraberindekilere sergisini gezdirerek bilgi verdi. Program ikramların ardından sona erdi.

kutuphane-bilginin-kalesidir1.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 3181 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum