KUWAİT CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

KUWAİT CAMİİ'NİN TEMELİ ATILDI

Bozüyük Belediyesi tarafından kamulaştırması tamamlanan ve  Kuveytli İş Adamı Ebu Salem tarafından inşa edilecek Kuwait Camii'nin temeli düzenlenen törenle atıldı. 

700 kişilik erkeklere, 210 kişilikte bayanlar için ibadet alanı bulunan cami muhteşem mimarisi ile göz dolduracak.  Kasımpaşa Mahallesi sakinlerinin kanal boyu mevkiindeki cami ihtiyacına kayıtsız kalmayan Başkan Bakıcı'nın girişimleri sonucunda temeli atılan cami özellikle mahalle sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı. 

1-536.jpg

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, temeli atılan camiinin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek şunları dile getirdi:

"Mahallemizin talebi doğrultusunda yeni bir Camii mahallemize kazandırmak amacı ile bir araya geldik. Çevre yolunun hemen kenarında ve ilçemizden geçen herkesin görebileceği konumda olan gördüğünüz 2 bin 700 metrekarelik parselleri 95 bin TL gibi bir bedelle kamulaştırdık. Buradaki ibadet alanına hayırsever iş adamı Ebu Salim tarafından inşaa edilecek olan “Kuwait Camii” ile ilgili olarak gerekli protokollerimizi de imzaladık. Camimizin temelini atmak ise bu gün nasip oldu.

Kuwait Camiimiz 2 minareli olarak projelendirilirken, camimiz 710 kişinin ibadet edebileceği, 485 metrekare taban alanı olan bodrum ve ana kattan oluşuyor. Ayrıca camimizde 251 metrekare kadınlar mahfili de bulunmaktadır. Gasilhane,  asansör, çocuk oyun odası, 13 kişinin aynı anda abdest alabileceği abdesthaneler, yoldan geçen misafirlere hitap edecek 17 metrekare çay ocağı olacak şekilde inşa edilecek. Rabbim inşallah kazasız belasız bir şekilde camimizi tamamlayarak hizmete sunmayı nasip etsin" dedi.

2-540.jpg

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın ardından konuşan Milletvekili Halil Eldemir; " Bozüyük Belediye Başkanımız Fatih Bakıcı, Kasımpaşa Mahallemiz'deki cami talebine  kayıtsız kalmayarak, vatandaşlarımızın bu isteğini yerine getirmede çok önemli bir adım atmıştır. Bu vesile ile kamulaştırılması tamamlanan caminin inşaat işlerini üstlenen hayırsever iş adamı Ebu Salem beyefendiye teşekkür ediyorum" dedi. 

Konuşmasının sonunda iş adamına Arapça teşekkür eden Milletvekili Halil Eldemir, akıcı Arapçası ile İş Adamı Ebu Salem'i bile şaşırttı. 

3-413.jpg

Konuşmaların ardından okunan dua ve kesilen kurbanın ardından tüm katılımcılar ile birlikte Kuwait Camii'nin temeli atıldı. Gerçekleştirilen temel atma törenine, Bilecik AK Parti 2.sıra Milletvekili adayı Halil  Eldemir, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, AK  Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, AK Parti İlçe Başkanı Mesut Çetin, Dodurga Belediye Başkanı Selim Tuna, İş Adamı Ebu Salem, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 6479 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum