KYK ORMANI OLUŞTURULDU

KYK ORMANI OLUŞTURULDU

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından 10 Mayıs’ta imzalanan protokol uyarınca Kredi ve Yurtlar Kurumu'nda (KYK) kalan öğrenciler tarafından 81 ilde eş zamanlı fidan dikimi gerçekleştirildi. 

kyk-ormani-olusturuldu2.jpg

İlimizde ise KYK Müdürlüğü ile Orman İşletme Müdürlüğü'nün yaptığı ortak çalışmayla, Dereşemsettin Köyü yakınlarındaki bir alanda yaklaşık 3 bin sedir fidanı toprakla buluşturuldu. 

Gerçekleşen etkinlik çerçevesinde Bilecik'te KYK ormanının oluşması sağlandı. 

Öğrencilerin toprak ve fidanla buluştuğu etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan KYK İL Müdürü İsmail Şen, ilimizde yaklaşık 3 bin civarında fidan dikiminin gerçekleşeceğini söyledi. KYK yurtlarında kalan öğrenci sayısı kadar fidanın toprakla buluşacağını belirten Müdür Şen, KYK ormanının Bilecik'e hayırlı olmasını diledi. 

kyk-ormani-olusturuldu3.jpg

Yine etkinlikte yer alan Orman İşletme Müdürü Mehmet Yaycıoğlu'da KYK İl Müdürlüğü ile birlikte koordineli şekilde çok güzel bir çalışmaya imza attıklarını ifade etti. Müdür Yaycıoğlu, protokol kapsamında etkinliğin fidan ve dikim yerini kendilerinin organize ettiklerini kaydederek,"Fidanların dikilmesi bir başlangıç. Diktikten sonra fidanların bakımlarını da yapmamız lazım. BU konuda yine KYK Müdürlüğümüz ile iş birliği gerçekleştirerek yaz aylarında bakımlarımızı da yapacağız" dedi. 

Fidan dikim etkinliği sonunda öğrencilere ikramlarda bulunuldu. 

kyk-ormani-olusturuldu4.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2309 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.