KYK Yurtları açıldı mı? KYK Yurtları ne zaman açılacak? GSB KYK Yurt açılış tarihi ne zaman?

KYK Yurtları açıldı mı? KYK Yurtları ne zaman açılacak? GSB KYK Yurt açılış tarihi ne zaman?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK Yurt başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından kayıt işlemleri tamamlanmış durumda. 16 Eylül'de başvuruların tamamlanmasıyla birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının açılış tarihi merak edilmeye başlandı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK Yurt başvuru sonuçlarının duyurulmasının ardından kayıt işlemleri tamamlanmış durumda. 16 Eylül'de başvuruların tamamlanmasıyla birlikte Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarının açılış tarihi merak edilmeye başlandı. KYK Yurtları açıldı mı, ne zaman açılacak?

kyk.jpeg

Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler ve KYK Yurtlarına başvuran öğrenciler için açılış tarihi büyük önem taşıyor. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında üniversiteye kabul edilen öğrenciler, KYK yurtlarında konaklamak istiyorlar. KYK Yurtları kaç kişilik? KYK Yurt ücretleri ne kadar?

kyk1.jpeg

KREDİ YURTLAR KURUMU YURTLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

2023-2024 döneminde Kredi Yurtlar Kurumu Yurtlarının açılacağı tarih konusunda resmi bir duyuru bulunmamaktadır. Üniversitelerin açılmasıyla birlikte yurtların da öğrencilere hizmet vermeye başlaması beklenmektedir.

Kredi Yurtlar Kurumu Yurt başvuruları 16 Eylül tarihinde sona erdi, ancak yedek başvurular devam etmektedir.

kyk2.png

2023-2024 KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR? YURT ODALARI KAÇ KİŞİLİK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı KYK yurtlarında 6 farklı oda tipi sunmaktadır. Bu tipler, odanın boyutu, içinde barındırabileceği kişi sayısı ve içinde tuvalet ve banyo bulunup bulunmaması gibi özelliklere göre değişiklik göstermektedir.

Tip 1 için aylık ücret 345 TL, Tip 2 için 405 TL, Tip 3 için aylık 480 TL, Tip 5 için 510 TL ve Tip 6 için aylık 570 TL olarak belirlenmiştir.

kyk3.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.