MAÇ YAYINLARINI MECLİSE TAŞIDI

MAÇ YAYINLARINI MECLİSE TAŞIDI

CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, TFF 1. Lig maçlarının televizyondan naklen yayınlanması için TRT ile anlaşma sağlanamamasını Meclis gündemine taşıdı.

16 farklı şehir takımının yer aldığı TFF 1. Lig maçlarının naklen ve süper lig özet görüntülerinin yayınlanması konusunda TRT, Futbol Federasyonu ve yayıncı kuruluş arasında anlaşma sağlanamayınca Tüzün, konuya ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’a bir dizi soru yöneltti.

Tüzün, taraftarların 40 yıl öncesi gibi maçları radyodan takip etmek zorunda kaldığını ifade ederek, 21. yüzyılda böylesine bir yayıncılık anlayışının Türkiye’ye yakışmadığını, bu tablodan hükümetin sorumlu olduğunu belirtti.

TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde, taraftarların ve kulüplerin sosyal medya üzerinden gösterdiği tepkileri de dikkate alarak, “Maçlar televizyondan yayınlanmadığı için, değeri yaklaşık 160 milyon Euro olan TFF 1. Ligi seyredilemeyen bir lig haline gelmiş, 16 farklı şehrin takımlarının mücadelesi, tribünlerde maç izleyen bir avuç taraftarla kısıtlı kalmıştır” dedi.

Naklen yayın ihalesi yapılmadığı için stadyumlara kamera alınmadığından, takımların teknik kadrolarının cep telefonlarıyla alınan görüntüler üzerinden rakip analizi yapmak zorunda kaldıklarına dikkat çeken Tüzün, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“-Süper Lig özet görüntülerinin ve TFF 1 Lig maçlarının naklen yayınlanması için yayıncı kuruluş TRT’den kaç para talep etmektedir?

-TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın, konuya ilişkin “Çok rantbal bir iş değil. Karlılık gözetme peşinde değiliz ama bu kadar uçurumu da göze alamayız” açıklamasındaki uçurum ne kadardır?

-Bir kamu yayıncısı kurum olan ve gelirleri bütçeden aktarılan ödeneklerle vatandaşlardan yapılan kesintilerden oluşan TRT’nin bütün yayınlarında maliyet kadar gelir elde etmekte midir?

-TRT son beş yılda kurum dışında yaptırdığı programlar için ne kadar ödeme yapmıştır ve bu yayınlardaki reklam geliri ne kadardır?”

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2891 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum