MAĞDURİYETİ KİM GİDERECEK?

MAĞDURİYETİ KİM GİDERECEK?

YHT’nin tünel çalışması esnasında arazisinde obruk meydana gelen Asım Taş, müteahhit firmayı sorumlu tutarak, “İlk gün verdikleri sözleri tutmuyorlar, ilgilenmelerini istiyorum” dedi.

AFAD ve Defterdarlık yetkililerinin de kendisi ile görüştüğünü anlatan Asım Taş, 15 gündür kimseden ses çıkmadığını bildirirken, “Devlet kurumlarımız firma ile görüşüyorlar mı bilmiyorum ama kimsenin bir şey dediği yok. Herkes pusmuş durumda” ifadelerini kullandı.

Hatırlanacağı üzere; yaklaşık 15 gün önce, Merkez’e bağlı Kurtköy’de ikamet eden Asım Taş’a ait arazide devasa bir obruk meydana geldi. Olayın ardından yapılan incelemelerde YHT tünel çalışmalarının obruk oluşumuna sebep olduğu tespit edildi. Yüklenici firma, arazisi, tarım aletleri ve evi zarar gören Asım Taş’a zararının karşılanacağını söylemesine rağmen henüz somut bir adım atmadı. Bunun üzerine gazetemize açıklamalarda bulunan Asım Taş, “İlk gün verdikleri sözleri tutmuyorlar, ilgilenmelerini istiyorum” diye konuştu.

Evinde oluşan çatlaklar dolayısıyla evlerinde kalamadıklarını ifade eden Asım Taş, çiftçilikle uğraştığını, hayatını idame ettirmek için üretmek zorunda olduğunu kaydetti. Asım Taş, ekim sezonunu kaçırması halinde çok mağdur olacağını anlatarak, şunları kaydetti:

“Bu olayda can kaybının olmaması en büyük sevincimiz ama tarım aletlerim, malzemelerim gitti. Ben üretmek, yetiştirmek zorundayım aksi halde çok zor günler beni bekliyor. Yaklaşık 65-70 bin liralık bir zararım meydana geldi. 1 adet 12 numara dörtlü pulluk, 1 adet 14 numara üçlü pulluk, 1 adet diskaro, 1 adet ot biçme makinası, 1 adet ot toplama makinası, 1 adet mibzer, 1 adet ot ilaçlama makinası, 1 adet elektrikli tezgahlı ağaç biçme makinası, 1 adet tek odalı konteyner, konteynerin içinde lokma takımı, anahtar takımı ve kaynak makinası vardı. Bunların hespi TCDD’ye, İÇTAŞ firmasına bildirildi. Firma yetkilileri biz bunları hallederiz, sorun yok dediler. Bize vaadlerde bulundular ama o günden bugüne bir gelişme olmadı. Şuan tarımda çalışma zamanı ve benim aletim olmadığı için çalışamıyorum. Çok mağdur durumdayım. Firma yetkilileri tamam halledeceğiz diyorlar ama 10 gün içerisinde ben yerimi hazırlayamazsam kıymeti yok. Firma yetkilileri son dönemde çok ilgisizler, ilk akşam verdikleri sözleri tutmuyorlar. Sen al biz hallederiz demeye başladılar, olacak iş değil. Bilmiyorum hangi niyetteler, göreceğiz.

Devlet kurumlarımız firma ile görüşüyorlar mı bilmiyorum ama kimsenin bir şey dediği yok. Herkes pusmuş durumda. Benim devletimden bir şey istediğim yok ama firmanın yapmış olduğu zararı gidermesini, duyarlı olmasını istiyorum. En azından benim o malzemelerini almaları gerek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 7834 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum