MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURDU

MAHKEME, YÜRÜTMEYİ DURDURDU

Tüm Üni-Sen, BŞEÜ’nün keyfi ve kasti uygulamalarla yaptığını iddia ettiği geçici görevlendirmeye karşı açtığı davayı kazandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri ve Tüm Üniversite Çalışanları Sendikası (Tüm Üni-Sen) üyesi Mehmet Laçin, hakkında Rektörlük tarafından tesis edilen geçici görevlendirme işleminin iptaline ilişkin açtığı davayı kazandı. 

Sakarya 2. İdare Mahkemesi’nce oybirliği ile alınan kararda, dava konusu işlemin hukuka uygun olmadığına karar verilerek geçici görevlendirme işleminin iptal edildiği açıklandı. 

Davaya ilişkin Tüm Üni-Sen’den yapılan açıklamada, alınan kararın bir emsal niteliğinde olduğuna dikkat çekilerek, 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu’nun 13/b-4 maddesinin uygulanmasında görülen keyfi ve kasti uygulamalardan vazgeçilmesi istendi. 

Sendikanın konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Sendikamız üyesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Fakülte Sekreteri Sn. Mehmet Laçin hakkında Rektörlük tarafından 13/B-4 kapsamında tesis edilen geçici görevlendirme işlemi hakkında, sendikamız avukatı tarafından yürütmenin durdurulması talepli olarak açtığımız iptal davası, sendikamızın talebi doğrultusunda ve mahkeme heyetinin oybirliği ile "Yapılan işlemin iptali" şeklinde sonuçlanmış ve 02.10.2017 tarihli olarak karar açıklanmıştır. 

Daha önce birçok kez dile getirdiğimiz üzere, 13/b-4 maddesinin uygulanması hususunda sıklıkla görülen keyfi ve kasti uygulamalardan vazgeçilmesi ve bu konudaki mağduriyetlerin giderilmesi için yeni ve yine emsal bir karar niteliği taşıyan Sakarya 2. İdare Mahkemesi'nin bu kararının üniversite çalışanlarımız ve değerli üyemiz için hayırlı olmasını dileriz” denildi. 

Öte yandan, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin hukuka aykırı işlemler yaptığının tespiti ve  davayı kaybetmesiyle birlikte ortaya çıkacak mahkeme masrafları ve davacının tazminat hakkı gibi maddi kayıpları kimin ödeyeceği kamuoyunun gündeminde.  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 4906 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum